fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Twee nieuwe Giant-wielladers

Model 2300 kwam er volgens de fabrikant op verzoek van gebruikers, tussen de 2200HD+ en de 2500HD. Foto: Tobroco-Giant

Tobroco-Giant presenteert twee nieuwe wielladers, de Giant G2300HD en de G2300 X-TRA HD. De fabrikant bedient hiermee gebruikers die een model zochten tussen de bestaande G2200HD+ en G2500HD.

De motor is dezelfde Kubota V1505 als in de G2500HD, maar hij ligt nu in een compacter ontworpen machine. De 26 pk (19 kW) sterke viercilinder heeft een inhoud van 1500 cc en voldoet aan de Fase V-emissienorm. Daardoor beschikt de nieuwe machine over maximale tractie en meer trekkracht: 23.000 N.

De X-TRA heeft vergeleken met de basisuitvoering een lager voorframe, waardoor hij meer kan tillen. Meer een stratenmakersversie, aldus Tobroco Giant, al merkt de fabrikant dat ook sommige loonwerkers deze eigenschap waarderen.

Lees verder onder de foto

De G2300HD heeft dezelfde motor als de G2500HD, maar is compacter gebouwd.

De G2300HD heeft dezelfde motor als de G2500HD, maar is compacter gebouwd.

Werken in kleine ruimtes

Het frame is zó rond de motor gebouwd dat de breedte op standaard banden beperkt blijft tot 108 cm. Prima mee te werken in smalle paden, tuinen en gebouwen. De G2300HD heeft hydrostatische vierwielaandrijving en een limited-slip sperdifferentieel op beide 8-tons planetaire assen. De kiplast is 1.595 kilo (G2300HD) respectievelijk 2.260 kilo (voor de X-TRA). Door de compacte bouw hield Tobroco het gewicht beperkt tot 2.300 (2.350) kilo. Vervoer naar de klus kan dus gewoon met een aanhangwagen.

Verder is er het Stabilo-systeem dat oneffenheden in de rijweg opvangt, ten behoeve van comfort en veiligheid. Voor dat laatste is er ook standaard een veiligheidsdak. Opties: neerklapbaar veiligheidsdak of een complete cabine. Nog enkele specificaties: de hefkracht bedraagt 1.650 kilo (X-TRA 2.200 kilo), de hefhoogte komt op 2.825 mm (resp. 2.450 mm) en de twee snelheidsbereiken gaan van 0-10 km/u en van 0-20 km/u. Rijhydrauliek komt op 65 l/min bij 360 bar, werkhydrauliek is 40 l/min bij 210 bar.

De G23000HD kent een vanafprijs van € 34.000.

Die veel met zware lasten tilt, kan de X-TRA overwegen voor meer hefkracht.

Die veel met zware lasten tilt, kan de X-TRA overwegen voor meer hefkracht.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat maakt L75 en L85 wielladers luxer, sneller en sterker

Machinefabrikant Bobcat kondigt een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 wielladers aan. Zo zullen deze compacte wielladers worden uitgerust...
Beheer
WP Admin