fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw transmissie in Deutz-Fahr 7-serie

Dankzij de SDF TTV Compound-transmissie, afkomstig van de 8-serie, krijgen de nieuwe trekkers meer vermogen aan de grond. De 7250 TTV heeft 33 procent meer ter beschikking, de HD zelfs 50 procent meer. Foto's: Deutz-Fahr

De 7 TTV-serie kreeg een update van Deutz-Fahr. De 7250 en de 7250 HD van 247 pk maximaal zijn nu voorzien van een TTV Compound-transmissie die SDF eerder introduceerde in de 8-serie.

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr vernieuwt de 7-serie trekkers. Uiterlijke veranderingen zijn de verhoogde cabine en de steiler aflopende motorkap, die samen het zicht naar voren zouden verbeteren. Ook kunnen er nu grotere achterbanden onder beide trekkers, tot een diameter van 2,05 meter. De draaicirkel is nu 2 meter kleiner (nu 11,9 meter) door een andere lay-out van de vooras. De laadcapaciteit is verhoogd tot 6,5 ton en de dubbele brandstoftank van 400 liter totaal maakte plaats voor één tank van 500 liter. Het verschil overigens tussen de ‘gewone’ 7250 TTV en zijn HD-broer is dat laatstgenoemde op diverse punten zwaarder (HD = heavy duty) is uitgevoerd. Volgens Deutz-Fahr zijn ook de bedrijfskosten verlaagd door een verdubbeling van de onderhoudsintervallen: motorolie per 1.000 uur en transmissieolie per 2.000 uur.

Meer trekkracht

De 6,1 liter Fase V-motor levert 247 pk maximaal een maximaal koppel van 1.072 Nm. Nieuw is de TTV Compound-transmissie, die bekend is van de grotere 8-serie. Deze werkt met twee rijbereiken (schakelen hiertussen verloopt automatisch). Ten opzichte van de ZF-transmissie in de vorige serie zou dat 35 procent meer trekkracht geven voor de standaard 7250, en 50 procent extra voor de HD-uitvoering. De maximale rijsnelheid is 60 km/u, terwijl een praktische 40 km/u mogelijk is bij een lager toerental van 1.200 tpm.

De chauffeur in de nieuwe 7-serie kan de frontaftakas op twee toerentallen gebruiken, 1000 en 1000 Eco. Instelbaar vanuit de cabine, zonder naar buiten te moeten om een hendel om te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld zuinig/efficiënt maaien met zowel voor als achter de aftakas op 1000 Eco.

De hydrauliek werkt onafhankelijk van de transmissie, met keuze uit drie pompcapaciteiten tot 210 l/min. De hoeveelheid afneembare olie verdubbelde van 45 naar 90 liter. Optie zijn Power Beyond-koppelingen met platte fittingen. Ook te koop is de speciaal voor deze trekker ontwikkelde Profiline FZ80.1-frontlader.

Lees verder onder de foto

De trekker kan tot 60 km/u bij iets minder dan 1.800 toeren. De meer praktische 40 km/u doet-ie bij een zuinige 1.200 tpm.

De trekker kan tot 60 km/u bij iets minder dan 1.800 toeren. De meer praktische 40 km/u doet-ie bij een zuinige 1.200 tpm.

Cabine

De iMonitor 3 beschikt over de Xtend-functie, waarmee je het gps- en Isobus-venster draadloos op een mobieltje of tablet kunt overzetten. Handig als 2e monitor, of om (Isobus-)instellingen te doen terwijl je buiten de trekker naast de machine staat. Met de Auto-Turn-functie kun je op de kopakker met losse handen ruime bochten maken. De vernieuwde 7250 TTV en HD zijn per direct leverbaar; vanafprijs bedraagt € 213.870.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Steiger Heritage Club opgericht

Voor de tienduizenden liefhebbers van Steiger-kniktrekkers met vierwielaandrijving wereldwijd, is de Steiger Heritage Club opgericht.
Beheer
WP Admin