Terug naar nieuwsoverzicht

Abemec eerste met APK3 erkenning

Abemec directeur Hans Quint plakt de erkenningssticker op het raam, onder toeziend oog van Ab van Ravestein, algemeen directeur van de RDW.

Abemec in Veghel is het eerste bedrijf die de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers (APK3) heeft gekregen. Met de erkenning mag Abemec land- en bosbouwtrekkers keuren.

Deze week ontving Hans Quint, directeur van Abemec in Veghel, de erkenningssticker APK3 uit handen van RDW directeur Ab Ravestein. “Op het feit dat wij de eerste erkenninghouder voor de APK 3 zijn, zijn we natuurlijk trots,” zegt directeur Hans Quint.

Erkenning APK3

Het keuren van een land- of bosbouwtrekker gebeurt door een bedrijf dat een erkenning APK3 heeft. Een erkend bedrijf is herkenbaar aan de erkenningssticker en het erkenningsschild, en is te vinden via de locatiewijzer.

Naast Abemec zijn inmiddels ook Bruggeman Mechanisatie (Lemele en Broekland), Jabotech (Nijbroek), Geert-Jan de Kok (Reusel) en nog enkele andere bedrijven erkend.

Invoering APK3

De invoering van de APK3 is gestart per 1 mei 2021. De APK 3 geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Een nieuwe land- of bosbouwtrekker moet na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Daarna moet het voertuig elke twee jaar worden gekeurd. Voor oudere land- en bosbouwtrekkers is het moment waarop ze aan de APK moeten voldoen afhankelijk van de datum van de eerste toelating van het voertuig. Lees ook onze top-10 meest gestelde vragen over APK3.

van Ravestein, algemeen directeur van de RDW, reikt de eerste erkenningssticker uit aan directeur Hans Quint van Abemec.

Van Ravestein, algemeen directeur van de RDW, reikt de eerste erkenningssticker uit aan Abemec directeur Hans Quint.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Top 10 meest gestelde vragen over APK3

Per 1 januari 2021 zijn wijzigingen van de Wegenverkeerswet doorgevoerd. Onder de wijzigingen vallen onder andere de registratie, kentekening en maximumrijsnelheid...
Afbeelding artikel

Apk gericht op de transporttrekkers

De aankomende apk-plicht is er voor trekkers die harder kunnen rijden dan 40 km/u. Echter, je mag wettelijk nergens in Nederland...
Afbeelding artikel

Latrago Goor overgenomen door Abemec

Mechanisatiebedrijf Latrago in Goor gaat vanaf 1 februari 2021 verder onder de naam Abemec Goor. De medewerkers van Latrago komen in...