fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Abemec eerste met APK3 erkenning

Abemec directeur Hans Quint plakt de erkenningssticker op het raam, onder toeziend oog van Ab van Ravestein, algemeen directeur van de RDW.

Abemec in Veghel is het eerste bedrijf die de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers (APK3) heeft gekregen. Met de erkenning mag Abemec land- en bosbouwtrekkers keuren.

Deze week ontving Hans Quint, directeur van Abemec in Veghel, de erkenningssticker APK3 uit handen van RDW directeur Ab Ravestein. “Op het feit dat wij de eerste erkenninghouder voor de APK 3 zijn, zijn we natuurlijk trots,” zegt directeur Hans Quint.

Erkenning APK3

Het keuren van een land- of bosbouwtrekker gebeurt door een bedrijf dat een erkenning APK3 heeft. Een erkend bedrijf is herkenbaar aan de erkenningssticker en het erkenningsschild, en is te vinden via de locatiewijzer.

Naast Abemec zijn inmiddels ook Bruggeman Mechanisatie (Lemele en Broekland), Jabotech (Nijbroek), Geert-Jan de Kok (Reusel) en nog enkele andere bedrijven erkend.

Invoering APK3

De invoering van de APK3 is gestart per 1 mei 2021. De APK 3 geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Een nieuwe land- of bosbouwtrekker moet na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Daarna moet het voertuig elke twee jaar worden gekeurd. Voor oudere land- en bosbouwtrekkers is het moment waarop ze aan de APK moeten voldoen afhankelijk van de datum van de eerste toelating van het voertuig. Lees ook onze top-10 meest gestelde vragen over APK3.

van Ravestein, algemeen directeur van de RDW, reikt de eerste erkenningssticker uit aan directeur Hans Quint van Abemec.

Van Ravestein, algemeen directeur van de RDW, reikt de eerste erkenningssticker uit aan Abemec directeur Hans Quint.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Is mijn trekker apk-plichtig?

Is de maximumconstructiesnelheid van je trekker hoger dan 40 km/u, dan is-ie apk-plichtig. Let wel: er zijn uitzonderingen.
Afbeelding artikel

GOtrack en Abemec-Agromec gaan samenwerken

Autonome trekkerbesturing specialist GOtrack uit Warka (Polen) werkt per 1 februari 2022 samen met Abemec-Agromec. Abemec-Agromec wordt per 1 februari 2022...
Afbeelding artikel

APK 3-teststraat: meer dan alleen testen

De apk-wetgeving is een bewogen onderwerp. De een ziet het als last, de ander als noodzaak. Bij Kraakman in Hillegom hebben...
Beheer
WP Admin