Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste hectares autonome werktuigdrager Horsch

Beeld: Still uit video Horsch

De autonome werktuigdrager van Horsch heeft zijn eerste hectares mais gezaaid. Sinds afgelopen vrijdag is de autonome machine van de Duitse fabrikant aan het werk op het veld. Horsch CEO Philip Horsch deelde dit met een video op social media.

“De Robo werkt goed, hij plant autonoom, draait op de kopakker enz… “, schrijft Philip Horsch bij de video die hij op Twitter plaatste. “Alles gaat vrij goed. De veiligheidsvoorschriften zijn nog te streng voor een volledig autonoom gebruik. Dus op dit moment moet er één persoon op het veld blijven binnen een afstand van 600m om toe te kijken.”

Nog twee autonome concepten

Naast de beelden van de zogenoemde Robo aan het werk, meldt Horsch dat er nog twee autonome concepten zullen volgen tegen het einde van het jaar. “Onze aanpak is om zo snel mogelijk drie totaal verschillende systemen / machinegroottes in het veld te krijgen en snel te leren door ze te gebruiken.

Duitse fabrikant Horsch liet al eerder in een video een kleine preview zien van de autonome werktuigdrager. “Ze rijdt!” stond er bij het geplaatste filmpje. Het lijkt te gaan om een eerste prototype van het model waar de fabrikant in 2019 al patent op heeft aangevraagd. Volgens Horsch is werken met de autonome machine “veel leuker dan in een saaie cabine zitten”.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome projecten voor zaai- en pootmachines

Zelfrijdende zaai- en pootmachines zijn in het verleden een echte zeldzaamheid gebleken. Wellicht kunnen autonomie en de projecten die nu lopen...
Afbeelding artikel

Horsch: “Veldspuit in de toekomst niet langer voor gif”

Directeur van machinefabrikant Horsch, Michael Horsch, ziet een toekomst voor zich waarin de landbouw bijna volledig met biologische bestrijdingsmiddelen werkt en...
Afbeelding artikel

Meer details zelfrijdende werktuigdrager Horsch

Eerder schreven we al over de nieuwe autonome machine van Duitse fabrikant Horsch. Zij hebben nu bevestigd dat dit voertuig dit...