fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste hectares autonome werktuigdrager Horsch

Beeld: Still uit video Horsch

De autonome werktuigdrager van Horsch heeft zijn eerste hectares mais gezaaid. Sinds afgelopen vrijdag is de autonome machine van de Duitse fabrikant aan het werk op het veld. Horsch CEO Philip Horsch deelde dit met een video op social media.

“De Robo werkt goed, hij plant autonoom, draait op de kopakker enz… “, schrijft Philip Horsch bij de video die hij op Twitter plaatste. “Alles gaat vrij goed. De veiligheidsvoorschriften zijn nog te streng voor een volledig autonoom gebruik. Dus op dit moment moet er één persoon op het veld blijven binnen een afstand van 600m om toe te kijken.”

Nog twee autonome concepten

Naast de beelden van de zogenoemde Robo aan het werk, meldt Horsch dat er nog twee autonome concepten zullen volgen tegen het einde van het jaar. “Onze aanpak is om zo snel mogelijk drie totaal verschillende systemen / machinegroottes in het veld te krijgen en snel te leren door ze te gebruiken.

Duitse fabrikant Horsch liet al eerder in een video een kleine preview zien van de autonome werktuigdrager. “Ze rijdt!” stond er bij het geplaatste filmpje. Het lijkt te gaan om een eerste prototype van het model waar de fabrikant in 2019 al patent op heeft aangevraagd. Volgens Horsch is werken met de autonome machine “veel leuker dan in een saaie cabine zitten”.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RO 1 autonome tractie-unit van Horsch is compact én sterk

Met compacte omvang en vermogen van RO 1 autonome voertuig zet fabrikant Horsch in op slagkracht.
Afbeelding artikel

Horsch werkt aan 24 meter brede autonome zaairobot

Duitse Machinefabrikant Horsch laat via Twitter videobeelden zien van een nieuwe autonome zaairobot. De machine is 24 meter breed. Philipp Horsch,...
Afbeelding artikel

Trekkerfabrikanten investeren in elektrificatie

De grote trekker- en werktuigbouwers hebben hun visie gericht op hightechbedrijven en start-ups van autonome systemen en veldrobots, zo blijkt uit...
Beheer
WP Admin