fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Horsch test autonome werktuigdrager

Duitse fabrikant Horsch laat in een video een kleine preview zien van een autonome werktuigdrager. “Ze rijdt!” staat er bij het geplaatste filmpje. Het lijkt te gaan om een eerste prototype van het model waar de fabrikant in 2019 al patent op heeft aangevraagd. Volgens Horsch is werken met de autonome machine “veel leuker dan in een saaie cabine zitten”.

In de patentaanvraag die Horsch in 2019 deed voor een autonome werktuigdrager, staat de nieuwe machine beschreven als “autonoom landbouwvoertuig voor het vervoeren van ten minste één landbouwwerktuig”. Het chassis van de machine heeft ten minste twee bestuurbare wielen en/of rupsbanden. Aan de machine kan een werktuig bevestigd worden. Verder is de machine voorzien van omgevingssensoren die kijken of er obstakels in de buurt zijn.

De besturingseenheid kan worden verbonden met gps zodat hij, bijvoorbeeld met taakkaarten, volledig autonoom kan werken.

Autonoom werken is leuker

Op het Twitterbericht dat Horsch CEO Philip Horsch plaatste over deze autonome machine waren niet alle reacties dolenthousiast. Zo gaf iemand aan dat zo’n ontwikkeling wel leuk is, maar dat die liever zelf met de trekker op het land aan het werk is. Horsch reageert: “Dankzij de autonomie zullen we nog meer in de buurt van ons materieel in het veld kunnen zijn. Controleren, kijken en bijstellen. In plaats van in een saaie cabine te zitten – het zal veel leuker zijn!”

Verder geeft Horsch aan dat het getoonde model om te beginnen een hydrostatische aandrijving heeft, maar het bedrijf werkt aan een vario-transmissie voor de serieproductie.

Zoals nu lijkt geeft Horsch deze week meer informatie vrij over de nieuwe machine. Tot nu toe houden ze meer informatie over deze ontwikkeling voor zichzelf.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RO 1 autonome tractie-unit van Horsch is compact én sterk

Met compacte omvang en vermogen van RO 1 autonome voertuig zet fabrikant Horsch in op slagkracht.
Afbeelding artikel

Horsch werkt aan 24 meter brede autonome zaairobot

Duitse Machinefabrikant Horsch laat via Twitter videobeelden zien van een nieuwe autonome zaairobot. De machine is 24 meter breed. Philipp Horsch,...
Afbeelding artikel

Trekkerfabrikanten investeren in elektrificatie

De grote trekker- en werktuigbouwers hebben hun visie gericht op hightechbedrijven en start-ups van autonome systemen en veldrobots, zo blijkt uit...
Beheer
WP Admin