fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Keestrack neemt Goldoni over

Op 1 maart heeft Goldoni met Keestrack een overeenstemming bereikt over de medewerkers van het bedrijf. 110 gaan er mee in de overname, 69 worden ontslagen. Dit besluit volgt na een faillisementsaanvraag in 2020 van de overkoepelende Arbos Group waar Goldoni onder valt, en de eerder in 2021 aangegeven interesse vanuit Keestrack Group in het landbouwmachinemerk. Inmiddels is de overname van het bedrijf rond.

De Belgische onderneming Keestrack, voornamelijk bekend in de producent in mijnbouw-, recyclage- en bouwmachines, deed onlangs bij de rechtbank van Modena een bod om Goldoni te kopen. Op 1 maart bereikten ze een akkoord met betrekking tot de overname van de werknemers. De Goldoni-overeenkomst van Migliarina di Carpi (fabriek) met Keestrack Italia garandeert dat 110 van haar 179 werknemers zonder enige onderbreking naar de nieuwe onderneming zullen worden overgeplaatst en dat de overige 69 werknemers zullen worden ontslagen, maar met een integratie- en stimuleringsfonds. De overname van Goldoni is voor Keestrack een stap in het landbouwsegment.

“Na tientallen jaren van groei zijn we verheugd onze reis voort te zetten en onze activiteiten uit te breiden naar het segment landbouwmachines”, zegt Kees Hoogendoorn van Keestrack Group via agrotecnica.online “Keestrack stelt alles in het werk om Goldoni over te nemen en de geschiedenis van dit merk levend te houden door de lokale economie en de werkgelegenheid te ondersteunen”.

“After decades of growth business, we are pleased continue our journey expanding our business to the agricultural…

Geplaatst door Keestrack op Woensdag 13 januari 2021

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Belgische fabrikant Keestrack Goldoni sluit joint venture met Gujarat Appollo in India

Het Belgische Keestrack Goldoni sluit een joint venture met de Indiase fabrikant Gujarat Appollo Industries.
Afbeelding artikel

Keestrack: “Wij gaan trekkers bouwen tot 200 pk”

Dit voorjaar nam de Belgische mijnbouw- en bouwmachine producent Keestrack het bijna failliete Italiaanse trekkermerk Goldoni over. We spraken één van...
Afbeelding artikel

Eerste Goldini Keestrack trekker rolt uit de fabriek

Het Belgische Keestrack, bekend van onder andere mijnbouw- en bouwmachines, bouwde onlangs een eerste trekker. Eerder dit jaar nam Keestrack  de...
Beheer
WP Admin