fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas Arion 470 topmodel van nieuwe Arion-serie

Foto: Claas

Machinefabrikant Claas presenteerde tijdens een persconferentie de nieuwe serie Arion-trekkers. De motoren voldoen aan de Fase 5-emissienorm. Ook is er een nieuw topmodel toegevoegd.

De serie bestaat vanaf nu uit 7 trekkers, de Arion 410, 420, 430, 440, 450, 460, en de Arion 470 als topmodel. De trekker heeft een nominaal vermogen van 145 pk, en met Claas Power Management (CPM) krijgt het vermogen een boost tot maximaal 155 pk. Deze boost is alleen beschikbaar vanaf de Arion 440. De Arion 470 heeft een gewicht van 5.300 kg en tilt 6.250 kg. Optioneel is een 150 L/min oliepomp leverbaar.

Naar Stage V

De motoren van de serie zijn geüpgraded naar Stage V. Claas maakt gebruik van SCRoF-technologie (Selected Catalytic Reduction on Filter) ten opzichte van SCR-technologie bij de Stage IV. Ook de bruto laadvermogens zijn met 500 kg gestegen ten opzichte van het vorige model. De 410 en 420 mogen maximaal 8,5 ton wegen en de 430 tot en met de 470 hebben een maximum bruto laadvermogen van 9 ton, wat neerkomt op maximaal 3,8 ton extra gewicht.

Leverbaar eind zomer 2021

De nieuwe Arion-serie is vanaf nu bestelbaar en verlaten eind van deze zomer de fabriek van Le Mans. De Arion 470 staat in de prijslijst vanaf € 96.980 bruto. Benieuwd hoe ons de voorganger beviel? Check dan de Trekkertest die we onlangs publiceerde.

Miljoeneninvesteringen in fabriek

De productielocatie van de Arion-trekkers bevindt zich in Le Mans (Fr.) en dateert uit het Renault tijdperk. Sinds de overname in 2003 zijn er tot op heden tientallen miljoenen geïnvesteerd in onder andere automatisering, nieuwe testbaan en ergonomie voor de werknemers. Op 21 mei 2021 zal de fabriek officieel geopend worden. Claas wil binnen Europa stappen zetten door te groeien. Binnenkort zal de 30.000ste Arion verkocht worden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos

TREKKER maakt een proefrit met de nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Claas Axion 870 CMatic

Waarom de Claas Axion 870 CMatic op een tweede plaats eindigt in de multi-trekkertest 7 x 300 pk, zie je in...
Beheer
WP Admin