fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lichtsignaal helpt bij oogsten in het donker

De opbouwset is bedoeld voor wie overdag tijdens het oogsten communiceert met handgebaren. In het donker kun je dan lichtsignalen gebruiken. Foto's: Hydrokit

In het donker is lastig communiceren vanuit een hakselaar of combine, met een naast rijdende kipper of silagewagen. Daarvoor komt Hydrokit met lichtsignalen op de markt.

Tijdens het daglicht lukt het om vanuit een hakselaar of combine met handgebaren te communiceren, met een naast rijdende silagewagen of kipper. In het donker is dat anders, en daarvoor heeft het Franse bedrijf Hydrokit een oplossing bedacht. Het gaat om een opbouwset: een box met lichtsignalen die je op een hakselaar of maaidorser bouwt. Er zijn drie lichtsignalen: versnellen (groen verlicht), vertragen (oranje verlicht) en ‘vol’ (in rood). Althans, vooralsnog zijn de commando’s in het Frans uitgeschreven, maar de bouwers laten weten dit gemakkelijk in andere talen te kunnen bouwen, of te werken met symbolen. De opbouwkit is bedoeld voor bij gebruik van hoge kippers of silagewagens waarbij de chauffeur zelf niet in de bak kan kijken.

Lees verder onder de foto

De opbouwset is afgelopen jaar getest tijdens zowel de mais- als graanoogst.

De opbouwset is afgelopen jaar getest tijdens zowel de mais- als graanoogst.

Vanaf €550

Hydrokit, een Frans bedrijf wat zich specialiseert in opbouwkits voor landbouwmachines, verkoopt de lichtsignalenset voor €550. Een set met daarin twee stuks (een hakselaar lost aan beide kanten) kost €1.000. Volgens Hydrokit past het systeem op elk type en merk oogstmachine. Wie interesse heeft moet (via een dealer) contact opnemen met de fabrikant, want Hydrokit heeft geen distributeur in Nederland.
De opbouwset is genomineerd voor een innovatieprijs vanuit de Franse mechanisatiebeurs Sima.

De lichtsignalen betekenen 'versnellen', 'vertragen' en 'vol'. Hydrokit geeft aan gemakkelijk ook andere talen te gebruiken, en overweegt om met symbolen te gaan werken.

De lichtsignalen betekenen ‘versnellen’, ‘vertragen’ en ‘vol’. Hydrokit geeft aan gemakkelijk ook andere talen te gebruiken, en overweegt om met symbolen te gaan werken.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hydrokit komt met geïntegreerde bandenreiniger

Het Franse bedrijf Hydrokit introduceert een systeem waarmee je de banden met waterdruk schoonmaakt vóórdat je de weg opdraait. Het Franse...
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Beheer
WP Admin