fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

AP Machinebouw neemt Dubex over

Foto: Hans Banus

Machinefabrikant AP Machinebouw neemt spuitfabrikant Dubex uit het Groningse Stadskanaal over. Dat melden de beide machinefabrikanten.

De overname komt mede door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Dubex-eigenaar Nico Dubbelboer.

Dubex kende turbulente tijden afgelopen jaren.

AP Machinebouw blijft de productielocatie in Stadskanaal gebruiken. maar de naam van de fabriek wijzigt van Dubex Europe BV in AP Dubex BV. De spuitmachines houden de merknaam Dubex.

Dubex maakt machines sinds 1953 en is een echt Veenkoloniaals familiebedrijf. Onder Pieter Dubbelboer groeide het bedrijf nationaal uit tot een belangrijke fabrikant van spuiten. Nico Dubbelboer is de derde generatie. Hij verhuisde Dubex in 1997 naar Stadskanaal. In februari 2018 ging Dubex failliet, maar maakte in afgeslankte vorm een doorstart. Afgelopen maand maakte de fabrikant nog bekend opnieuw een zelfrijder te ontwikkelen.

AP Machinebouw BV is al meer dan 40 jaar actief in de ontwikkeling en productie van machines voor de veehouderij, akkerbouw en grondverzet, zoals de AP kuilhappers, AP/Faber beregeningsinstallaties en AP grondverzetmachines, zoals levellers en kilverbakken.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Spector zelfrijder terug in programma Dubex

De zelfrijdende Spector veldspuit van Dubex komt terug na een afwezigheid van ongeveer 6 jaar. Het gaat om de Spector AR...
Afbeelding artikel

Dubex: ’We mogen niet klagen binnen nederlandse markt’

Spuitmachinefabrikant Dubex beleefde in 2018 een pittig jaar met een faillissement, gevolgd door een doorstart. Hoe gaat het nu met Dubex?...
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Beheer
WP Admin