Terug naar nieuwsoverzicht

Spector zelfrijder terug in programma Dubex

Foto: Dubex

De zelfrijdende Spector veldspuit van Dubex komt terug na een afwezigheid van ongeveer 6 jaar. Het gaat om de Spector AR 3000 V en AR 4000 M en naar verwachting wordt de eerste in het voorjaar van 2021 geleverd.

De nieuwe Dubex Spector AR 3000 V en AR 4000 M hebben een tankinhoud van 3200 of 4000 liter. 5000 of 6000 liter is optioneel. De zelfrijder is standaard voorzien van een 24 meter boom en heeft in die standaarduitvoering een eigen gewicht vanaf 7250 kg. Een boom tot 36 of 39 meter is optioneel. Het onderstel van de zelfrijder komt van het Engelse merk Househam, de tank en spuittechniek is van Dubex zelf. Ook de elektronica voor het spuiten blijft gelijk aan de getrokken modellen.

Lees verder onder de afbeelding

Foto: Dubex

Foto: Dubex

Onder de motorkap ligt een 228 pk Rolls Royce motor die voldoet aan Stage-V. De brandstoftank neemt 250 liter mee. De cabine van de Spector is ruim en voorzien van climate controle, ultrastille werkomgeving met panoramisch zicht. Ook is er de voorbereiding voor Muller en Trimble terminals aanwezig.

De machine heeft een bodemvrijheid van 1,20 meter. De spoorbreedte is vanaf 1,50 meter tot 3,20 meter. Standaard heeft de machine 320/85 R38 wielen. De draaicirkel van de zelfrijder is 8,6 meter.

De Dubex Spector heeft een vanafprijs in de boeken staan van € 274.500.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Afbeelding artikel

Noord-Hollands project ontwikkelt plantspecifieke spuitmachine

Platform Smartfarming Noord-Holland Noord start een project voor realtime plantspecifiek spuiten.
Afbeelding artikel

Excel groep gaat merken centraal aansturen

Een nieuwe divisie, France Pulvé, verenigt voortaan de merken voor spuitmachines van de Exel groep. Excel wil hiermee het marktaandeel in...
Beheer
WP Admin