fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nederlandse veldrobot in top 3 beste robots

In de verkiezing van de Best Field Robot Concept Award 2020, behaalde het Nederlandse H-WodKa Robotiller de Top 3. De winst ging naar het Israëlische Tevel Aerobotics.

Tijdens het internationale landbouwrobotevenement FIRA op 10 december werd Tevel Aerobotics Technologies uit Israël uitgeroepen tot winnaar van de Best Field Robot Concept (BFRC) Award 2020. Tevel stond samen met H-WodKa Robotiller (Nederland) en HayBeeSee Crophopper (Verenigd Koninkrijk) bij de laatste drie.

Een internationale vakjury koos Tevel’s fruitplukdrone als het meest veelbelovende robotconcept. De selectie van robots die kans maakten op de prijs, zijn de concepten die de afgelopen 18 maanden op de website www.futurefarming.com werden behandeld en degenen die zich aanmeldden na de oproep van FIRA en/of Future Farming.

Ook publieksprijs voor H-Wodka

Naast de vakjury werden ook het publiek van FIRA en de lezers van Future Farming uitgenodigd om hun stem uit te brengen op hun persoonlijke meest veelbelovende veldrobotconcept uit de Top 10 concepten. Ruim 2.300 mensen bracht hun stem uit.

1. 1. Fieldwork Robotics plukrobot (Verenigd Koninkrijk met 40% van de stemmen)

2. 2. Crophopper schoffelrobot (Verenigd Koninkrijk met 18,7 % van de stemmen)

3. 3. H-Wodka Robotiller veldrobot (Nederland met 18,2 % van de stemmen)

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

SIZA Robotics lanceert autonome Toogo-veldrobot

Het Franse SIZA Robotics presenteert zijn elektrische veldrobot Toogo die volledig autonoom werkt in onder meer suikerbieten en uien.
Beheer
WP Admin