Terug naar nieuwsoverzicht

Vredo presenteert VT7138-3

De nieuwste Vredo Trac is een echte capaciteitsmachine met een tankinhoud van 32 kuub. Tegelijk is hij compact gebouwd en is als optie ook een versie met flexibele tank verkrijgbaar zodat hij de weg op kan met een breedte die onder de 3,50 meter blijft

Lees verder onder de foto

Uitrijden in hoondengang verdeelt de bodemdurk over meer sporen.

Uitrijden in hoondengang verdeelt de bodemdurk over meer sporen.

De standaardtank van de Vredo Trac VT7138-3 is liefst 32.000 liter. Het is daarmee een machine voor grote percelen, en eigenlijk een exportmodel voor de fabrikant voor de Duitse en Deense markt. Als optie is een FlexTank op te bouwen. Ook deze haalt de 32 kuub, maar het vaste deel van de tank is smaller en bevat daardoor ‘slechts’ 25.000 liter. De bovenkant bestaat uit een flexibel deel, een soort mestzak die bij het laden uitdijt tot 7.000 liter mest extra aan boord is). Voordeel van deze optie is de smalle bouw. De zelfrijder voldoet hierdoor aan de Duitse maximale breedte op de weg van 3,50 meter.

Lees verder onder de video

Naast de smallere tank kun je dan 30 meter sleepslang meenemen, of de ingeklapte armen van bijvoorbeeld een sleepvoetbemester.

De VT7138-3 heeft een Fase 5 V8-dieselmotor van Scania, die maximaal 710 pk levert. De transmissie is een Vredo cvt met twee snelheidsbereiken (0-20 en 0-40 km/u) en de machine heeft vier- of zeswielbesturing waarmee hij ook in hondengang kan (uit)rijden om het gewicht te spreiden. De 12-kuubs verdringerpomp vult de tank met maximaal 16.000 liter per minuut.

Komend mestseizoen kunnen de eerste zelfrijders aan de slag.

Optie is een smalle tankopbouw. De capaciteit in het vaste deel is 25 kuub, maar de bovenkant kan openklappen en dan is de flexibele 'mestzak' nog te vullen met 7 kuub extra.

Optie is een smalle tankopbouw. De capaciteit in het vaste deel is 25 kuub, maar de bovenkant kan openklappen en dan is de flexibele ‘mestzak’ nog te vullen met 7 kuub extra.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Robot kan zonder cabine, boer (nog) niet’

Het regent autonome landbouwvoertuigen. Is dit begin van het einde voor de trekker met luxe cabine?
Afbeelding artikel

Autonome Case IH Magnum met cabine rijdt in Brazilië

Op de Agrishow in Brazilië werd onlangs de autonome trekker van Case IH met cabine voor het eerst getoond.
Afbeelding artikel

Met SSU kun je sleepslangen met elke bemester

SSU ofwel sleepslangunit maakt het mogelijk om met elke zoden- of bouwlandbemester te sleepslangen.
Beheer
WP Admin