fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Wie maakt de beste trekker van 2021?

De Tractor Of The Year verkiezing is in volle gang voor 2021. Maar dit keer net even anders: alles gaat digitaal. Als jurylid is ook de Trekker-redactie al op de hoogte van al het nieuws dat komt. En daar zitten enkele hele mooie primeurs bij die we nog niet mogen verklappen.

De Tractor of the Year (TOTY) verkiezing is in volle gang. Alle fabrikanten hebben de potentiële winnaars aan de Europese jury, waar de redactie van Trekker deel uitmaakt, gepresenteerd. Veel trekkers die meedingen, zijn het afgelopen jaar al geïntroduceerd, maar dit jaar zijn er enkele primeurs bij.

Lees verder onder de foto

New Holland verraste positief met de komst van de T6.160: een kleine zescilinder voor de echte zescilinder fans, ook deze met de inmiddels populaire 8-traps powershift die New Holland al in 2017 introduceerde.

New Holland verraste positief met de komst van de T6.160: een kleine zescilinder voor de echte zescilinder fans, ook deze met de inmiddels populaire 8-traps powershift die New Holland al in 2017 introduceerde.

Alles zelf volgen

Dankzij Corona gaat dit jaar alles wel door, maar net even anders. Alles wordt dit jaar digitaal gedaan. Op de aparte website kan iedereen volgen wat er gebeurt en hoe alles sessies verlopen. Voor alle juryleden is er een aparte, afgeschermde website ontwikkeld waarop fabrikanten al hun (geheime) informatie delen en presenteren. En, geheimen zijn er zeker, vooral afkomstig van de Agco merken Massey Ferguson, Fendt alsook Valtra. Wanneer de embargo’s verstreken zijn, kunt u het nieuws meteen lezen via trekkeronline.nl.

Lees verder onder de foto

De Case Quadtrac doet mee in de algemene TOTY-categorie. Ze heeft onder meer de nieuwe Case IH bediening (multihendel) in de cabine.

De Case Quadtrac doet mee in de algemene TOTY-categorie. Ze heeft onder meer de nieuwe Case IH bediening (multihendel) in de cabine.

Vier categorieën

De awards van de TOTY 2021 zijn verdeeld over vier categorieën waar in totaal 18 trekkers aan deelnemen. De grootste categorie is die van de algemene Tractor of the Year waarin de grootste trekkers deelnemen. De tweede categorie is die van Best of Utility (beste boerentrekker) en de derde categorie is die van Best of Specialized (de beste smalspoor/speciaaltrekker). Over deze drie categorieën heen kan elke trekker, aangevuld met andere trekkers, kans maken op de algemene prijs voor ‘Sustainable TOTY’ wat vrij vertaald staat voor de meest duurzame vernieuwing in de wereld van de landbouwtrekkers.

Lees verder onder de foto

Kubota doet ook mee binnen de algemen TOTY-categorie met deze derde generatie van de M7-serie.

Kubota doet ook mee binnen de algemen TOTY-categorie met deze derde generatie van de M7-serie.


TOTY: MF houdt het geheim

In de algemene categorie Tractor of the Year nemen maar liefst negen merken deel. Het zijn voor de prijs van 2021 deze negen kandidaten:

Kandidaten Tractor Of The Year 2021

Lees verder onder de foto

De Steyr Absolut is de Stage V nieuwkomer bij het rood-witte Oostenrijkse merk.

De Steyr Absolut is de Stage V nieuwkomer bij het rood-witte Oostenrijkse merk.

Armatrac doet voor de eerste keer mee binnen deze wedstrijd. Het Turkse merk wordt er actiever bij betrokken nu er vanaf dit jaar ook een Turks jurylid, Ömer Kuloglu, is toegetreden tot de TOTY. De Case Quadtrac is afgelopen jaar al geïntroduceerd en heeft onder meer de nieuwe Case IH bediening (multihendel) in de cabine. Claas met de Axion 960 deed vorig jaar ook mee, maar dit jaar met het verschil dat de trekker is uitgerust met het Cemos zelfdenkende en adviserende systeem. De blitse Landini 7-serie werd dit jaar geïntroduceerd en is een regelrechte evenknie van de McCormick X7.624 (proefrit, zie Trekker 375). New Holland verraste positief met de komst van de T6.160: een kleine zescilinder voor de echte zescilinder fans, ook deze met de inmiddels populaire 8-traps powershift die New Holland al in 2017 introduceerde. Toen nog alleen leverbaar in viercilindermodellen. Tot slot de Steyr Absolut CVT die tegelijk met de Case IH evenknie werd geïntroduceerd op de Agritechnica, eind 2019. Een proefrit met deze trekker volgt op de korte termijn.

Lees verder onder de foto

De Claas Axion 960 deed vorig jaar ook al mee in de TerraTrac uitvoering. Nu weer, maar dan wel met de Cemos-techniek aan boord. Deze trekker kan dus al echt zelf denken en advies geven aan de chauffeur.

De Claas Axion 960 deed vorig jaar ook al mee in de TerraTrac uitvoering. Nu weer, maar dan wel met de Cemos-techniek aan boord. Deze trekker kan dus al echt zelf denken en advies geven aan de chauffeur.


Best of Utility

In de categorie ‘Best of Utility’, de beste boerentrekker, dit jaar vijf kandidaten. En ook hier primeurs die binnenkort worden vrijgegeven. Onder meer Valtra zal ergens in de komende weken officieel naar buiten brengen welke serie, die qua formaat zal vallen tussen de huidige N- en A-serie, ten tonele verschijnt. Armatrac is ook in deze categorie een nieuwkomer. Hopelijk volgt op korte termijn meer info.

Kandidaten Best of Utility 2021

De Case IH Vestrum werd vorige zomer geïntroduceerd. Kubota lanceerde de tweede generatie, nu de M6002-serie, afgelopen maart 2020 op de Spaanse Fima. De nieuwe serie omvat drie modellen, allen met de bekende 6,1 liter viercilinder motor. Opvallend aan deze middenklasse is dat de trekker, inclusief powerboost, meer dan 160 pk aan motorvermogen heeft. Tot slot ook Fendt in deze categorie, net als bij de Best of Specilized en de algemene categorie voor grote trekkers, komt met iets nieuws waarvan we nu enkel de namen bekend mogen maken.

Lees verder onder de foto

De traploze Case IH Vestrum CVX is qua grootte vergelijkbaar met de New Holland T5 Dynamic Command. Ondanks dat New Holland nog wel de traploze variant aanbiedt, biedt Case IH (nog) geen powershift variant aan van dit model.

De traploze Case IH Vestrum CVX is qua grootte vergelijkbaar met de New Holland T5 Dynamic Command. Ondanks dat New Holland nog wel de traploze variant aanbiedt, biedt Case IH (nog) geen powershift variant aan van dit model.


Best of Specialized: Antonio Carraro verrast

In de categorie Best of Specialized dit keer vier kandidaten. Alle vier opvallende nieuwkomers.

Antonio Carraro presenteert met de Tony 8900 V voor het eerst een gangbare smalspoortrekker. Tot nu toe is Antonio Carraro vooral bekend van de knik bestuurde, compacte trekkers met vier even grote wielen. Dat is bij deze dus anders. Zoals we van deze Italiaan gewend zijn, een trekker met een fraai design. De trekker heeft een geveerde vooras en een semi-traploze transmissie en weegt ietsje minder dan 3 ton. Er is een V en een VL versie leverbaar. De V is met een breedte vanaf 99 cm extra smal gebouwd. De VL is wat breder en meer gangbaar in Noord Europa.

Lees verder onder de foto

De Landini Rex3 F is in twee versies leverbaar, met een gewone en extra verlaagde cabine. Laatste is vooral bedoeld voor de teelt onder fruitbomen en in kassen. Deze cabine is niet alleen laag (1,37 meter vanaf de grond), maar vooral taps smal gebouwd. Bovenop meet de cabine een breedte van 86 centimeter. Landini belooft op deze wijze nog minder schade aan de (fruit)bomen. Ook de gebogen voorruit en de laag geplaatste spiegels moeten bedragen aan minder schade aan de bomen. Bijzonder is dat Landini zelfs de verlaagde cabine kan leveren met alle moderne ventilatie en airco, die ze achter de cabine bouwt. Het type 3-080 is de sterkste van drie met maximaal 75 pk uit een Kohler-diesel.

Kandidaten Best of Specialized 2021

  • Antonio Carraro Tony 8900 V 75 Pk
  • Fendt 211-V Vario (model 2021)
  • Landini Rex 3-080 F 75 pk
  • Valtra F105 105 pk

De Valtra F105 is min of meer een echte Valtra en ook weer niet. Net als Agco-zuster MF laat Valtra deze trekker bouwen bij Carraro Agritalia. Valtra presenteerde de serie eind 2019 op de Agritechnica, en het is de eerste echte smalspoor binnen Valtra. In tegenstelling tot MF, John Deere en Claas, heeft Valtra geen eigen motorkap (met eronder een FPT-motor) ontworpen voor deze smalspoorserie. De 105 is de sterkste in deze smalspoorserie. Drie cabinebreedtes zijn leverbaar, van gangbaar tot heel smal.

Lees verder onder de foto


Volg het online

Ook de van de nieuwe Fendt mogen we nog weinig verklappen tot begin oktober 2020. Hou de website en het magazine daartoe in de gaten. Overigens: voorafgaand aan de TOTY 2021, zijn er vier digitale televisieafleveringen gemaakt die allemaal via internet terug te kijken zijn. Dus wie wil, kan er even lekker voor gaan zitten. De afleveringen zijn:

1:Start van TOTY 2021: De aftrap

2: Aflevering 1: over connectiviteit

3: Aflevering 2: over proefritten en testen

4: Aflevering 3: over Landbouw 4.0

De blitse Landini 7-serie werd dit jaar geïntroduceerd en is een regelrechte evenknie van de McCormick X7.624.

De blitse Landini 7-serie werd dit jaar geïntroduceerd en is een regelrechte evenknie van de McCormick X7.624.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TOTY 2024: Claas aan de haal met de hoofdprijs

Fendt, Landini, McCormick en Claas winnen de TOTY 2025 awards. Leuk weetje: het is de 25e keer dat de TOTY awards...
Afbeelding artikel

BKT zet volop in op productie eigen rupsbanden voor (land)bouw

BKT komt met drie soorten rupsbanden voor de vervangingsmarkt. Nieuw zijn rupsen voor schrankladers. Rupsen voor minigravers worden verwacht.
Afbeelding artikel

Nieuwe BKT Agrimaxfactor-bandenserie

BKT brengt de Agrimaxfactor-bandenserie op de markt voor trekkers die gebruikt worden voor transport en grondbewerking.
Beheer
WP Admin