Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt komt met zware traploze rupstrekker (en meer)

Fendt komt dit najaar met de 1167 Vario MT: de zwaarste, traploze rupstrekker ooit binnen Agco. Ook komt er een nieuwe 200-serie.

Fendt presenteert dit najaar vier nieuwe trekkerseries. Drie daarvan dingen mee naar de prestigieuze titel van Tractor Of The Year. We mogen al foto’s delen van één van die nieuwe series, en dat is de Fendt 1167 Vario MT. Uit de typeaanduiding kan je afleiden dat deze rupstrekker een traploze Vario-transmissie heeft en een motorvermogen heeft welke richting de 700 pk gaat.

Geheim tot 7 oktober

De jury van de Tractor Of The Year, waar de redactie van TREKKER deel van uitmaakt, heeft afgesproken met Fendt dat er geen technische details naar buiten gebracht mogen worden van de drie finale-kandidaten tot 7 oktober. Wél mogen de typenummers van de nieuwe modellen al vernoemd worden. Dat is dus ten eerste de 1167 Vario MT, ten tweede een nieuwe 211 Vario en ten derde de smalspoor-versie ervan, de nieuwe 211-V Vario.

Ook nieuwe 800-serie?

Fendt komt dus met een nieuwe 200-serie als opvolger van de huidige 211 V- en 211 Vario. Via een teaserfilmpje op Youtube laat Fendt ook al een en ander zien aan de buitenwereld. In dat filmpje wordt nog een derde model getoond. Naar verwachting zal dat de nieuwe 800-serie zijn met een uiterlijk dat vergelijkbaar is met de nieuwe 1000- en 900-Vario serie, maar dat wil Fendt niet naar de redactie toe bevestigen.

Naast de Vario MT presenteert Fendt nog drie nieuwe series. Welke exact? Dat weten we pas in oktober van 2020.

Naast de Vario MT presenteert Fendt nog drie nieuwe series. Welke exact? Dat weten we pas in oktober van 2020.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco verwacht zwakke vraag landbouwmachines in 2020

Trekkerfabrikant Agco verwacht dat de wereldwijde vraag naar landbouwmachines in 2020 zwakker zal zijn vanwege de onzekerheid als gevolg van het...
Afbeelding artikel

Introductie elektrische Fendt sterk vertraagd

Fendt komt waarschijnlijk pas in 2025 met haar eerste elektrische trekker op de markt, dat zegt topman Gröblinghoff in een interview...
Afbeelding artikel

Mechan Groep wisselt management

Binnen het management van Mechan Groep vinden er wisselingen plaats. Zo wordt Wim Hengeveld directeur dealer-development. Zijn huidige rol wordt overgenomen...