fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt komt met zware traploze rupstrekker (en meer)

De nieuwe Fendt Vario 1167 MT. De sterkste rupstrekker met traploze bak binnen Agco.

Fendt komt dit najaar met de 1167 Vario MT: de zwaarste, traploze rupstrekker ooit binnen Agco. Ook komt er een nieuwe 200-serie.

Fendt presenteert dit najaar vier nieuwe trekkerseries. Drie daarvan dingen mee naar de prestigieuze titel van Tractor Of The Year. We mogen al foto’s delen van één van die nieuwe series, en dat is de Fendt 1167 Vario MT. Uit de typeaanduiding kan je afleiden dat deze rupstrekker een traploze Vario-transmissie heeft en een motorvermogen heeft welke richting de 700 pk gaat.

Geheim tot 7 oktober

De jury van de Tractor Of The Year, waar de redactie van TREKKER deel van uitmaakt, heeft afgesproken met Fendt dat er geen technische details naar buiten gebracht mogen worden van de drie finale-kandidaten tot 7 oktober. Wél mogen de typenummers van de nieuwe modellen al vernoemd worden. Dat is dus ten eerste de 1167 Vario MT, ten tweede een nieuwe 211 Vario en ten derde de smalspoor-versie ervan, de nieuwe 211-V Vario.

Ook nieuwe 800-serie?

Fendt komt dus met een nieuwe 200-serie als opvolger van de huidige 211 V- en 211 Vario. Via een teaserfilmpje op Youtube laat Fendt ook al een en ander zien aan de buitenwereld. In dat filmpje wordt nog een derde model getoond. Naar verwachting zal dat de nieuwe 800-serie zijn met een uiterlijk dat vergelijkbaar is met de nieuwe 1000- en 900-Vario serie, maar dat wil Fendt niet naar de redactie toe bevestigen.

Naast de Vario MT presenteert Fendt nog drie nieuwe series. Welke exact? Dat weten we pas in oktober van 2020.

Naast de Vario MT presenteert Fendt nog drie nieuwe series. Welke exact? Dat weten we pas in oktober van 2020.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Afbeelding artikel

Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers

De Duitse machinefabrikant Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers, waarbij je stuurt middels een joystick in je linker hand. Deze optie...
Beheer
WP Admin