fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere toont groene Mazzotti-veldspuit

De Mazotti-veldspuit 332M met 3.200 litertank van John Deere. De fabrikant levert naast de 332M ook de 340M met een 4.000 litertank. Distributie van de zelfrijdende veldspuiten start voorlopig buiten Nederland. – Foto’s: Jacco van Erkelens

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere liet deze week een nieuwe zelfrijdende veldspuit zien tijdens een persevenement in Duitsland. Veldspuit 332M, gebouwd door Mazzotti, werd in het veld gedemonstreerd.

John Deere nam in 2017 de Italiaanse spuitenfabrikant Mazzotti over. Inmiddels heeft John Deere een eigen variant op de MAF-veldspuiten van Mazotti. De Italiaanse fabrikant bouwt voor John Deere de types 332M en 340M, met respectievelijk een 3.200 liter- en 4.000 litertank.

Het benodigde vermogen wordt gegenereerd door een 175 pk viercilinder in de 332M en een 225 pk zescilinder in de 340M. Beide blokken komen uit de stal van John Deere.

Voorop de Mazotti-veldspuit is een John Deere-cabine gemonteerd. In de cabine vind je bekende elementen terug, zoals het G5plus-display.
Voorop de Mazotti-veldspuit is een John Deere-cabine gemonteerd. In de cabine vind je bekende elementen terug, zoals het G5plus-display.

Maximaal 36 meter werkbreedte

De 332M is leverbaar met een 24 meter of 28 meter brede spuitboom, optioneel met luchtondersteuning. Dezelfde opties gelden voor de 340M. Dit grotere model is tevens leverbaar met sproeibomen tot 36 meter. De grotere werkbreedte is niet beschikbaar met luchtondersteuning. De spoorbreedtes variëren van 150 tot maximaal 300 centimeter.

Mazotti-veldspuit nog niet leverbaar in Nederland

John Deere distribueert de machines naar eigen zeggen vooral naar landen waar Mazzotti niet of nauwelijks actief is. In Nederland zijn veldspuiten John Deere 332M en 340M nog niet leverbaar. Mechanisatiebedrijf Hogervorst in Noordwijkerhout (Z.-H.) importeert Mazotti in Nederland.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Weed Seed Destroyer op maaidorser schakelt onkruidzaden uit met licht

De Weed Seed Destroyer is een ombouwkit die werkt met weinig energie op basis van licht, en daardoor geschikt voor kleinere...
Afbeelding artikel

VIDEO | Primeur: Andela Electro Weeder is marktrijp

We hebben weer een primeur! De onkruidelektrocuteerder van Andela Techniek & Innovatie in Nagele (Fl.) is na drie jaar testen rijp...
Afbeelding artikel

Is veldrobot Farmdroid het aanschaffen waard?

Hoe zit het met de terugverdientijd van de Farmdroid? In de cichoreiteelt wordt het verdienmodel mede bepaald door de premie van...
Beheer
WP Admin