fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mitas introduceert nieuwe bandenserie, Trelleborg onthult rupsband

De HC2000-bandenserie met VF-technologie van de Tsjechische bandenfabrikant Mitas is bedoeld voor trekkers met veel vermogen. De banden zijn leverbaar vanaf eind 2024. – Foto: Mitas

De merken Mitas en Trelleborg van bandenfabrikant Yokohama TWS introduceren een nieuwe bandenserie en een rupsband voor trekkers met veel vermogen. Zo introduceert Mitas de HC 2000-bandenserie en zusterbedrijf Trelleborg komt met de ART1000-rupsband.

De Tsjechische bandenfabrikant Mitas heeft zijn HC 2000-radiaalbandenserie ontworpen met VF (Very High Flexion)-technologie. Volgens de fabrikant zorgt deze VF-technologie voor 40% meer draagvermogen bij eenzelfde bandspanning, of tot 40% minder bandenspanning bij eenzelfde draagvermogen. Ook draagt de VF-technologie bij aan een betere bodembescherming door minder bodemverdichting en gelijke bandenspanning bij eenzelfde snelheid.

Vijftien HC 2000-bandenmaten

Afhankelijk van de bandenkeuze bedraagt het minimale draagvermogen 3.250 (VF 380/85R34) tot 7.750 kg (VF 710/70R42). Mitas heeft de bandenprijzen nog niet bekendgemaakt. Deze vijftien HC 2000-bandenmaten levert de fabrikant vanaf eind 2024.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Wat is het effect van een VF-kipperband op de bodem?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gebruikers over CupWheel: meer tractie en egale voetprint

Wat vinden de eerste Nederlandse gebruikers van de Galileo CupWheel? Ze zijn zeer te spreken over de tractie-eigenschappen van de band....
Afbeelding artikel

Mitas investeert €40 miljoen in bandenfabriek Tsjechië

Bandenfabrikant Mitas heeft €40 miljoen besteed aan de verdere automatisering van de productie van landbouwbanden.
Afbeelding artikel

Standaard versus VF: dertien trekkerbanden in vergelijkingstest

Hoe flexibel is een VF-trekkerband ten opzichte van een standaardband? 13 trekkerbanden getest op invering, voetafdruk en rolweerstand.
Beheer
WP Admin