Terug naar nieuwsoverzicht

Trelleborg volledig in handen van Yokohama

Een Bunning-meststrooier met Trelleborg TM1060-banden. De Zweedse bandenfabrikant Trelleborg is vanaf 2 mei volledig in handen van de Japanse bandenfabrikant Yokohama. - Foto: Michel Velderman

De Japanse bandenfabrikant Yokohama Off-Highway Tires is sinds 2 mei volledig eigenaar van Trelleborg Wheel Systems Holding AS. De Zweedse bandenfabrikant maakt nu officieel deel uit van Yokohama Rubber Company, opererend onder de naam Yokohama TWS.

De totale overnamesom bedraagt € 2.074 miljoen. In maart 2022 kondigde Yokohama al aan dat het de Zweedse bandenfabrikant die zich bezighoudt met de productie en verkoop van off-highway banden voor landbouw en industrie over zou nemen.

Overname past in strategie

De overname van Trelleborg past in de strategie van Yokohama om zijn bedrijfsactiviteiten uit te breiden en te groeien in de wereldwijde bandenmarkt. “De overname past perfect in ons managementplan voor de middellange termijn en de ambitie om tot een van ’s werelds grootste bandenproducenten te behoren”, zegt Masataka Yamaishi, voorzitter van de raad van bestuur van Yokohama Rubber Company.

Yokohama Rubber Company is gevestigd in Hiratsuka (Japan). De fabrikant is wereldleider in de bandenindustrie en andere rubbertoepassingen, zoals spatborden. Wereldwijd is Yokohama actief in meer dan 120 landen en heeft de fabrikant 28.000 mensen in dienst.

Auteur: Annelies Bakker

Lees in het gratis TREKKER E-mag alles over banden

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Test- en innovatiecentrum Pöttinger uitgebreid

Speciaal voor het testen van landbouwmachines heeft innovatiecentrum TIZ Landl Grieskirchen een derde hal gebouwd. Pöttinger is hoofdhuurder.
Afbeelding artikel

Einböck investeert € 2,3 miljoen in productiefaciliteiten

Einböck opent binnenkort zijn nieuwe productiehal in Dorf an der Pram en investeert €2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten.
Afbeelding artikel

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen.
Beheer
WP Admin