fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mitas investeert €40 miljoen in bandenfabriek Tsjechië

De Tsjechische bandenfabrikant Mitas investeert € 40 miljoen in de verdere modernisering van zijn bandenfabriek in Otrokovice (Tsjechië). – Foto’s: Mitas/Lukaskralphoto.cz

Bandenfabrikant Yokohama TWS met bandenmerken Mitas, Trelleborg, Cultor en Maximo heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de modernisering van de Mitas-fabriek in Otrokovice (Tsjechië). Het gaat om €40 miljoen besteed aan de verdere automatisering van de productie van landbouwbanden.

In de periode 2019-2021 investeerde Yokohama TWS met name in de verhoging van de capaciteit van de productie. De laatste drie jaar ligt de focus meer op de verdere automatisering van het productieproces en het toepassen van nieuwe technologieën.

Investering robotlijn

Onlangs heeft Yokohama TWS geïnvesteerd in een nieuwe geautomatiseerde robotlijn voor de productie van hieldraad in de radiaalband. Een bandhieldraad is een belangrijk onderdeel van de hiel van de band die ervoor zorgt dat de band stevig in de velg ligt. “Met deze investering wil Mitas sneller kunnen produceren en overal dezelfde kwaliteit leveren. Voorheen werden de bewerkingen afzonderlijk uitgevoerd”, aldus Josef Křemeček, manufacturing director tijdens een persbijeenkomst.

Lees verder onder de foto’s

De robotlijn voor de productie van bandhieldraad is een van de laatste investeringen die Mitas in zijn fabriek heeft doorgevoerd.
De robotlijn voor de productie van bandhieldraad is een van de laatste investeringen die Mitas in zijn fabriek heeft doorgevoerd.

Ecologische voetprint verkleinen

Yokohama TWS is ook bezig met het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Alleen al in 2023 verminderde de bandenfabrikant de CO2-uitstoot met 25% en het waterverbruik met 19%. Bovendien is momenteel 65% van de gebruikte grondstoffen afkomstig uit hernieuwbare bronnen.

Een totaalbeeld van de Mitas-bandenfabriek in Otrokovice (Tsjechië). – Foto: Mitas
Een totaalbeeld van de Mitas-bandenfabriek in Otrokovice (Tsjechië). – Foto: Mitas

Samenwerking met Thomas Bata Universiteit

Op het gebied van onderzoek en ontwikkeling werkt bandenfabrikant Mitas nauw samen met de universiteit Tomas Bata in Zlin (Tsjechië). Deze samenwerking heeft geresulteerd in futuristisch uitziende banden gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Volgens Mitas duurt het niet lang voordat deze banden in serieproductie komen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Standaard versus VF: dertien trekkerbanden in vergelijkingstest

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gebruikers over CupWheel: meer tractie en egale voetprint

Wat vinden de eerste Nederlandse gebruikers van de Galileo CupWheel? Ze zijn zeer te spreken over de tractie-eigenschappen van de band....
Afbeelding artikel

Mitas introduceert nieuwe bandenserie, Trelleborg onthult rupsband

Bandenfabrikant Mitas introduceert de HC 2000-bandenserie en Trelleborg onthult de ART1000-rupsband binnekort op vakbeurs Eima.
Afbeelding artikel

Fabrikanten landbouwmachines in flinke dip

Fabrikanten van landbouwmachines zien de orderintake in 2024 flink teruglopen. Gemiddeld hebben ze 30% minder orders dan in 2023.
Beheer
WP Admin