fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere verwacht tot 25% lagere jaaromzet

John Deere verwacht dat de jaaromzet uit landbouwmachines dit boekjaar 20 tot 25% lager gaat uitvallen dan vorig jaar. - Foto: Mark Pasveer

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere merkt – net als concurrenten Agco en CNH Industrial –dat de vraag naar landbouwmachines afneemt. John Deere voorziet een 20 tot 25% lagere jaaromzet.

Na publicatie van de halfjaarresultaten van Agco (Fendt, Massey Ferguson en Valtra) en CNH Industrial (New Holland, Case IH en Steyr), is het eveneens interessant om de halfjaaromzet van John Deere onder de loep te nemen. Dan hebben we de grote drie uit de trekkerwereld gecoverd.

Anders dan concurrenten Agco en CNH Industrial, hanteert John Deere een gebroken boekjaar. Dat wil zeggen dat het boekjaar van John Deere eindigt op 31 oktober en dat de halfjaarresultaten al in mei zijn gepubliceerd.

Halfjaarresultaat loopt 9% achter
Bij John Deere loopt het halfjaarresultaat (oktober tot en met april) 9% achter op diezelfde periode in 2023. John Deere verkocht in die periode voor 27,4 miljard dollar (omgerekend zo’n €25,1 miljard) aan materieel en diensten.

De landbouwmachinetak en bijhorende precisielandbouwtak zijn verantwoordelijk voor 11,4 miljard dollar (€10,5 miljard). Deze tak loopt 12% achter op 2023.

Voorspelling: jaaromzet tot 25% lager
Net als Agco en CNH Industrial voorziet John Deere ook dat er in de komende periode minder machines worden verkocht. John Deere verwacht het boekjaar af te sluiten met een lagere jaaromzet. De constructie- en bosbouwafdeling zal een 5 tot 10% lagere omzet halen. De jaaromzet uit de landbouwmachines en precisielandbouwtak zal 20 tot 25% lager uitvallen, net als de tuin- en parktechniekafdeling.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Ontslagen bij trekkerfabrikant John Deere in VS

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nederlander in Letland doet alles in eigen beheer met John Deere-trekkers

Wil van Herk heeft in Letland geen loonwerker in de regio. Dus doet hij al het landwerk in eigen beheer, met...
Afbeelding artikel

Meer trekkers verkocht in eerste halfjaar dan afgelopen vier jaar

In de eerste zes maanden van 2024 zijn er 1.330 trekkers verkocht in Nederland. Dat is meer dan in de laatste...
Afbeelding artikel

CNH Industrial ziet verkoop afnemen; halfjaaromzet 13% lager

CNH Industrial haalde in de eerste zes maanden van 2024 een omzet van 10,3 miljard dollar (€9,4 miljard); 13% minder dan...
Beheer
WP Admin