fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg Holland gaat Zweedse Ekobot verkopen in Nederland

Homburg Holland gaat de Zweedse wiedrobot Ekobot verkopen in Nederland. - Foto's: Mark Pasveer

Machineleverancier Homburg Holland in Stiens (Fr.) gaat in Nederland robots van Ekobot AB verkopen. De Zweedse fabrikant maakt robots voor mechanische onkruidbestrijding.

Homburg Holland heeft een distributieovereenkomst getekend met de Zweedse wiedrobotfabrikant Ekobot. De overeenkomst houdt in dat Homburg Holland zowel de marketing als verkoop voor Nederland gaat verzorgen evenals de oplevering, training en ondersteuning. Homburg Holland stelt als doel om in dit jaar tien Ekobot-systemen te verkopen en die voor groeiseizoen 2025 af te leveren.

Lees verder onder de video

Sensoren en robotarmen

De Ekobot is een autonoom rijdend voertuig dat met behulp van sensoren en bewegende armen onder de machine, onkruiden uit gewasrijen ‘tikt’. Daarnaast is de machine voorzien van schoffelelementen die in parallellogrammen hangen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR Connect haalt meer uit je pootmachine en rooier

De app AVR Connect levert opmerkelijke inzichten op, zowel voor akkerbouwers en loonwerkers als de fabrikant. Dit kun je ermee.
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

Dit zijn de duurste veldrobots ter wereld

Benieuwd welke veldrobots nu verkrijgbaar zijn en wat ze kosten? We verklappen alvast dat de prijzen variëren van €12.540 tot €800.000.
Beheer
WP Admin