fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota’s AI-precisiespuitsysteem wint bronzen award op vakbeurs Sitevi

3D-camera's op de Kubota-trekker scannen het gewas waarna AI-precisiespuittechnologie de beelden bekijkt en aanpassingen doet aan de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen. - Foto: Kubota

De Japanse machinefabrikant Kubota heeft met zijn AI-spuitsysteem de bronzen medaille gewonnen op vakbeurs Sitevi, van 28-30 november in Montpellier (Fr.). Deze beurs draait vooral om de druiven-, boomgaard- en olijventeelt.

Het AI-precisiespuitsysteem van Kubota zet kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-camera’s in om heel nauwkeurig doseringen van bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Met het AI-systeem kan de machine realtime aanpassingen doen en zo preciezer omgaan met bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Kubota belooft tot 40% reductie van gewasbeschermingsmiddelen en tot 20% reductie van bladmeststoffen.

Plug-and-play opbouwen

De innovatie van Kubota omvat zowel software als hardware evenals een online managementtool. Daarmee kunnen ook externe dienstverleners gebruikmaken van de data. Het AI-precsiespuitsysteem is plug-and-play op te bouwen op trekkers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veldrobot SwarmBot bewerkt 10.000 hectare in 6 maanden

De SwarmBot is volledig ontworpen door boeren in Australië. TREKKER neemt een kijkje bij teler Scott Wilson. Hoe bevalt deze veldrobot?
Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Beheer
WP Admin