fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerking motorenfabrikant Deutz en Daimler Truck

De fabriek van motorenfabrikant Deutz. De Duitse motorenfabrikant gaat samenwerken met Daimler Truck. Deutz hoopt hiermee nieuwe klantengroepen aan te boren. - Foto: Annelies Bakker

Motorenfabrikant Deutz gaat samenwerken met Daimler Truck op het gebied van motoren voor grote landbouwmachines.

De Duitse motorenfabrikant Deutz AG heeft een uitgebreide samenwerking met Daimler Truck AG gepresenteerd. De transacties omvatten motoren voor middelzware toepassingen (Daimler Truck MDEG-serie) die geschikt zijn voor gebruik in bouwmachines, en motoren voor grote landbouwmachines (Daimler Truck HDEP-serie).

Belang Daimler Truck in Deutz is 4,19%

Daimler Truck heeft een belang van 4,19% in het aandelenkapitaal van Deutz. In ruil daarvoor betaalt Deutz voor de toegang tot de verbrandingsmotoren van Daimler Truck.

Een reden voor deze samenwerking is dat Daimler Truck als gevolg van zijn e-mobiliteitsstrategie geen middelen meer heeft om te investeren in de verdere ontwikkeling van middelzware Euro 7-motoren.

Motorenfabrikant Deutz hoopt met de samenwerking toegang te krijgen tot nieuwe klantengroepen. De mededingingsautoriteiten hebben inmiddels goedkeuring gegeven voor de samenwerking.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin