fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Veenhuis toont ‘lichtste zodenbemester in de markt’ op vakbeurs ATH

Machinefabrikant Veenhuis presenteert op mechanisatievakbeurs ATH een nieuwe, lichte zodenbemester, de Fullject X-line. - Foto's en video: Vedar Visuals

Machinefabrikant Veenhuis onthult op vakbeurs AgriTechniek Holland (ATH) een nieuwe 9 meter brede zodenbemester, de Fullject X-line. Deze zodenbemester weegt 2.800 kilo en zou daarmee de lichtste in zijn soort zijn.

Fabrikant Veenhuis, onderdeel van de SVgroup, gaat komend jaar twee werkbreedtes van de Fullject X-line uitleveren. De 9 meter brede versie weegt volgens productmanager Arjen Goudt minder dan 2.800 kilo. Volgens Veenhuis is het de lichtste zodenbemester op de markt. “De focus bij de ontwikkeling van de nieuwe serie ligt op onderhoudsvriendelijkheid, maar wel met behoud van kwaliteit”, zegt Goudt.

Open lichtgewicht constructie

De zodenbemester is uitgerust met een aantal noviteiten. Welke dat zijn, maakt Veenhuis bekend op mechanisatievakbeurs ATH (14-17 september in Biddinghuizen). Het is een open lichtgewicht constructie waarbij de elementen aan de hoofdbalk zijn bevestigd. Bepaalde facetten uit het Schuitemaker-bemesterprogramma zitten verwerkt in deze nieuwe serie. Klanten van Veenhuis zullen deze herkennen.

Auteur: Annelies Bakker

Foto-impressie van de Veenhuis-zodenbemester Fullject X-line. - Foto's: Vedar Visuals

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Indiase Niqo Robotics zet spotspray-retrofitkit voor elke spuit in de markt

Niqo Robotics richt zich met zijn door spotspray-retrofitkit Niqo RoboSpray vooral op de Indiase markt, maar komt ook naar Europa.
Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Realtime machinepark beheren met app FieldOps van CNHi

CNHi lanceert voor trekkermerken Case IH, Steyr en New Holland op de Agrishow in Brazilië een nieuwe app genaamd FieldOps.
Beheer
WP Admin