fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kaweco staat te koop

Het moederbedrijf van Kaweco, Reesink Production in het Gelderse Hengelo, staat te koop. Kaweco’s eigenaar, Royal Reesink, zoekt een overnamekandidaat. – Foto: Michel Velderman

Het moederbedrijf van Kaweco, Reesink Production in Hengelo (Gld.), staat te koop. Dat valt op te maken op een eerder bericht dat gepubliceerd is op Mechaman.nl. Kaweco’s eigenaar, Royal Reesink, zoekt een overnamekandidaat.

Feit is dat het niet goed gaat bij Reesink Production, de fabrikant van Kaweco-landbouwmachines, in het Gelderse Hengelo. Feit is ook dat de productie nagenoeg stil ligt en dat er geen offertes meer uitgebracht worden van nieuwe Kaweco-machines.

De verkoop van Kaweco past binnen de strategie van moederbedrijf Royal Reesink. Zo kondigde Royal Reesink onlangs aan alle productiebedrijven te willen afstoten. Het bedrijf wil zich meer richten op de distributie, verkoop en after sales van (landbouw)machines. Dat liet Royal Reesink eerder weten in een persbericht waarin de verkoop van het bedrijf Motrac Industries werd aangekondigd.

Terugloop orders mesttechniek

Royal Reesink zoekt dus een koper voor de productierechten van de Kaweco-landbouwmachines. Het zou gaan om alle producten die de merknaam Kaweco dragen. Het betreft dan mesttanks, zodenbemesters, bouwlandbemesters, silagewagens en minishovels.

Reesink hoopt binnen enkele weken te kunnen zeggen welke partij Reesink Production wil overnemen. Het Nederlandse merk Kaweco bestaat sinds 1963 en startte destijds met de bouw van mesttanks en beregeningshaspels. Later kwamen daar onder meer de silagewagens en opraapwagens bij.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Afbeelding artikel

Perdaems pakt verkoop Claydon-machines in Zuid-Nederland op

Perdaems Landbouwtechniek pakt de verkoop van Claydon-machines op in Zuid-Nederland. Het Britse Claydon is bekend van no-till-zaaimachines.
Beheer
WP Admin