fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Geautomatiseerde functies en meer hefkracht in nieuwe Claas Scorpion-verreikers

De vijf nieuwe Claas Scorpion-verreikers hebben een hefvermogen van 3,3 tot 4,2 ton en beschikken daarmee over 300 kg meer hefvermogen. De hefhoogte varieert van 6,7 tot 10 meter. – Foto’s: Claas

De Duitse machinefabrikant Claas brengt vijf nieuwe Scorpion-verreikers in de klasse 3 en 4 ton op de markt. De nieuwe Scorpion-modellen beschikken over 300 kg meer hefvermogen.

Claas levert vijf nieuwe Scorpion-verreikers met meer hefvermogen. Zo kunnen de modellen 1033 en 733 in totaal 3,3 ton heffen, met een hefhoogte van 6,7 tot 10 meter. De Scorpion 742 heeft een hefvermogen van 4,2 ton. Bovendien is de wielbasis met 100 mm toegenomen. Dat zorgt volgens de fabrikant voor meer stabiliteit en balans.

Geautomatiseerde functies

Het aantal geautomatiseerde functies op de nieuwe Scorpion-verreikers is uitgebreid. Zo is het mogelijk om de positie van de bak en giek op te slaan. Daarmee kun je de machine steeds automatisch laten aannemen.

Een andere functie is het automatisch schudden van de bak. Daarmee kun je een bak leegklapperen.

Tot slot kun je de machine zo instellen dat de giek automatisch in- en uitschuift bij het heffen en zakken ervan. Daardoor beweegt de bak volledig verticaal.

Varipower 3-rijaandrijving

Een Varipower 3-hydrostaat drijft de Scorpion 738 en 742 aan. Dankzij een grotere, dubbele hydraulische motor wordt een trekkracht tot 68 kN overgebracht. Dit is een toename van 20% ten opzichte van Varipower 2 (57 kN).

De cabine is uit te rusten met een uitzetruit die 180 graden draaibaar is. Verder zijn er verschillende opbergvakken.
De cabine is uit te rusten met een uitzetruit die 180 graden draaibaar is. Verder zijn er verschillende opbergvakken.

Vernieuwde cabine

De nieuwe cabine van de Scorpion 733–742 beschikt over een armsteun met geïntegreerde joystick aan de meeverende chauffeursstoel, een nieuwe airconditioning en ventilatieregeling. Ook is het beschermingsrooster aan de buitenzijde van de cabine gewijzigd. De ruit van de instapdeur is 180 graden te draaien. De stuurkolom is opnieuw ontworpen, zodat de chauffeur het stuur telescopisch kan uittrekken, waardoor hij over meer beenruimte beschikt.

Een nieuwe armsteun met geïntegreerde joystick aan de meeverende chauffeursstoel.
Een nieuwe armsteun met geïntegreerde joystick aan de meeverende chauffeursstoel.

Het dashboard is nieuw ingedeeld en beschikt standaard over een 3,5 inch beeldscherm (7 inch is optioneel verkrijgbaar). Verder beschikt de verreiker over een extra ledwerklamp, een waterreservoir en een bezem/schephouder aan de achterzijde van de machine.

De nieuwe Claas Scorpion-verreikers zijn te koop vanaf €115.000 en is leverbaar vanaf 1 oktober 2025.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Verreikertest: alles over de Claas Scorpion 741 Varipower

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Litouwse sleutelaar bouwt zelfrijders met Zetor en Danfoss

Met een Zetor-motor, Danfoss-hydrostaat en een cabine van een bietenrooier bouwt de Litouwse sleutelaar Jonas alles wat hij wil, het liefst...
Afbeelding artikel

Wil jij deze Claas Arion 470 testen?

TREKKER zoekt een kritische tester! Wil je deze Claas Arion 470 graag zelf testen op je eigen bedrijf? Meld je dan...
Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Beheer
WP Admin