fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

BEURSPRIMEUR | Mechan onthult elektrische MF-trekker op ATH

Mechan introduceert in samenwerking met Knegt een nieuwe elektrische trekker, Het prototype lijkt enigszins op een trekker uit de Massey Ferguson 1700-serie. – Foto’s: Massey Ferguson

Mechan Groep in Achterveld (Gld.) presenteert binnenkort op vakbeurs AgroTechniek Holland (ATH) een MF-trekker in een elektrische uitvoering. De importeur bouwt het prototype in samenwerking met Knegt Tractors.

Mechan, importeur van trekkermerken Massey Ferguson, Fendt en Valtra, legt de laatste hand aan het prototype van een elektrische compacte MF-trekker. Mechan oriënteert zich al drie jaar op elektrische trekkers. De gebruikte elektromotor en accu zijn zwaarder dan die van de zwaarste E-tractor van Knegt.

Het prototype lijkt enigszins op een trekker uit de Massey Ferguson 1700-serie en is voor 95% productierijp. “Op vakbeurs ATH 2024, in de tweede week van september, weten we over hoeveel pk’s deze trekker zal beschikken”, zegt Ronald van Hattem, Massey Ferguson-directeur van Mechan Groep.

Lees verder onder de foto

De gebruikte elektromotor en accu van de elektrische trekker zijn zwaarder zijn dan die van de zwaarste E-tractor van Knegt. Meer details over de elektrische MF-trekker maakt Mechan pas bekend op vakbeurs ATH, van 11 tot en met 14 september in Biddinghuizen (Fl.).
De gebruikte elektromotor en accu van de elektrische trekker zijn zwaarder zijn dan die van de zwaarste E-tractor van Knegt. Het vermogen is nog niet exact bekend, maar zal tussen 45 en 60 pk komen te liggen. Meer details over de elektrische MF-trekker maakt Mechan pas bekend op vakbeurs ATH, van 11 tot en met 14 september in Biddinghuizen (Fl.).

Details pas bekend op ATH

De techniek heeft Mechan in samenwerking met Knegt Tractors ontwikkeld. De elektrische trekker is op de vestiging van Knegt Tractors in Veldhoven (N.-Br.) gebouwd.

De details maakt Mechan pas op vakbeurs ATH bekend. De elektrische Massey Ferguson-trekker komt rijdend op het ATH-beursterrein aan. Dat is 100% zeker, aldus Van Hattem. “ Het enige dat variabel is, zijn de software-instellingen en wat het vermogen gaat worden.”

Naar verwachting zal Mechan de elektrische MF 1700 in het eerste kwartaal van 2025 leveren.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Deze machines en innovaties zie je op ATH 2024

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week vakbeurs ATH in Biddinghuizen.
Afbeelding artikel

Eite Breeuwsma verzamelt herinneringen met miniaturen

Eite Breeuwsma probeert de machines waar hij vroeger mee werkte zo nauwkeurig mogelijk in miniatuur na te bouwen. Met dank aan...
Beheer
WP Admin