fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Sky Methys PCS-cultivator snijdt onkruid los en verkleint groenbemester

De Sky Methys PCS-cultivator snijdt onkruid los en verkleint groenbemester. Het organisch materiaal verteert vervolgens in de toplaag. De gedragen cultivator is leverbaar in werkbreedtes van 3, 4 en 6 meter. – Foto’s: Sky

De Franse machinefabrikant Sky heeft een gedragen cultivator ontwikkeld voor het bestrijden van wortelonkruiden. De Methys PCS-cultivator is ook geschikt voor het verkleinen van groenbemester.

Het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de Methys PCS-cultivator is volgens fabrikant Sky het ondiep los snijden van onkruid en verkleinen van groenbemester. Dit resulteert in het afsterven van de onkruidplant en het verteren van organisch materiaal in de toplaag.

Machinefabrikant Sky meldt dat de Methys PCS-cultivator een goed alternatief is voor chemische onkruidbestrijding. Ook heeft de Methys PCS voordelen ten opzichte van mechanisch onkruid bestrijden met een klepelmaaier. Denk daarbij aan een lager brandstofverbruik en grotere capaciteit.

Nauwkeurige diepte-afstelling

Afhankelijk van de bodemomstandigheden en welk gewas er groeit, is een diepte-afstelling van 2 tot 11 cm mogelijk. Iedere tand van de cultivator heeft een vrije ruimte van 70 cm.

Lees verder onder de foto’s

De diepte-afstelling van de cultivator varieert van 2 tot 11 cm.
De diepte-afstelling van de cultivator varieert van 2 tot 11 cm.

Gedragen en getrokken uitvoering

De Sky Methys PCS-cultivator is in een getrokken of gedragen uitvoering te koop. De Methys PCS gedragen cultivator is leverbaar in werkbreedtes van 3, 4 en 6 meter. De twee getrokken uitvoeringen die in 2023 werden geïntroduceerd, zijn leverbaar in werkbreedtes van 6 en 8 meter.

De 3 meter brede en gedragen uitvoering Sky Methys PCS-cultivator is voor het eerst te zien tijdens vakbeurs ATH 2024 op de stand van importeur Farmstore.
De 3 meter brede en gedragen uitvoering Sky Methys PCS-cultivator is voor het eerst te zien tijdens vakbeurs ATH 2024 op de stand van importeur Farmstore.

Sky Methys PCS bekijken op vakbeurs ATH

Importeur Farmstore meldt dat de vanafprijs van de Sky Methys PCS-cultivator € 19.500 bedraagt. De gedragen cultivator is in een 3 meteruitvoering te zien op vakbeurs ATH 2024, van 11 t/m 14 september in Biddinghuizen (Fl.).

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week de vakbeurs Agro Techniek Holland...
Afbeelding artikel

Foto | Dit zijn de nieuwe machines van de ATH in Biddinghuizen (2)

De week vindt de AgroTechniek Holland-beurs (ATH) in Biddinghuizen (Fl.) plaats. In het tweede deel van deze fotoreportage zetten we het...
Afbeelding artikel

Dikke trekkers en vette machines op ATH 2024

AgroTechniek Holland 2024 is in volle gang en er is weer genoeg te bewonderen. Bekijk hier een sfeerimpressie van de beurs,...
Beheer
WP Admin