Terug naar nieuwsoverzicht

Merknaam Sulky wordt Sky

De merknaam Sulky is bij de Burel Group verdwenen. Sky is de nieuwe naam voor alle producten. De kleurstelling is voor de hele range vanaf nu titanium-wit met grafiet-grijs. - Foto's: Burel Group

De Franse werktuigenfabrikant Burel bracht tot nu toe zijn producten onder de merknamen Sulky, Sky en Prolog op de markt. Per direct stapt de fabrikant over op een nieuwe kleurstelling en introduceert hij Sky als merknaam voor de complete productenrange.

Machinefabrikant Burel vervangt het Sulky-blauw door een combinatie van titanium-wit met grafiet-grijs. Dat is tevens de kleur voor alle producten van de Burel Group.

De merknaam Sky is afgeleid van de merknaam Sulky die het Franse familiebedrijf al sinds 1936 voert. De reden voor de naamsverandering is dat deze buiten Frankrijk makkelijker is uit te spreken. Met de nieuwe kleurstelling wil Burel eenheid uitstralen voor zijn hele productengamma.

€ 85 miljoen omzet

Kunstmeststrooiers, zaaimachines en sinds 2013 ook werktuigen voor minimale grondbewerking realiseren de omzet voor de Burel Group. Voor boekjaar 2022-2023 – dat in juni werd afgesloten – is een omzet van 85 miljoen gerealiseerd. Die omzet wordt voor 70% in thuisland Frankrijk gerealiseerd, maar het aandeel export neemt toe.

Op vakbeurs Agritechnica in november krijgen bezoekers voor het eerst een Sky-cultivator voor ondiepe grondbewerking (mulching) te zien: de Methys PCS.

De Methys PCS is een nieuwe cultivator, specifiek voor ondiepe stoppelbewerking. Is al sinds 2021 bij de Burel groep in ontwikkeling en zal op de komende Agritechnica aan het publiek worden voorgesteld.

De Methys PCS is een nieuwe cultivator specifiek voor ondiepe stoppelbewerking. De machine is al sinds 2021 bij Burel in ontwikkeling en wordt op de komende Agritechnica aan het publiek voorgesteld.

Auteur: Martin Smits

Lees ook: 3-daagse reis naar Duitsland met bezoek aan Krone en Agritechnica

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Getest: mechanische zaaimachine Horsch Versa 3 KR

TREKKER testte zaaimachine Horsch Versa 3 KR uitvoerig. De nauwkeurige dosering maakte indruk, maar er viel ook iets tegen.
Afbeelding artikel

Dit zijn geschikte machines voor zaaien groenbemester

Fabrikanten spelen in op de trend ondiep zaaien en leveren machines die geschikt zijn voor het zaaien van groenbemester.
Afbeelding artikel

Australische zaaimachine reageert op realtime meting bodemvocht en organische stof

MPT AgTech ontwikkelt een slimme zaaimachine die via sensoren bodemvocht en organische stof realtime in kaart brengt.
Beheer
WP Admin