fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger stapt in markt voor oppervlakkige stoppelbewerking met Plano VT 6060

De nieuwe cultivator Plano VT 6060 van Pöttinger is geschikt voor ondiepe stoppelbewerking, zaaibedbereiding en het losmaken van de grond tot een diepte van 15 cm. – Foto: Martin Smits.

Oppervlakkige stoppelbewerking is een trend. De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger volgt die trend met de introductie van de 6 meter brede getrokken cultivator Plano VT 6060.

De nieuwe cultivator Plano VT 6060 van Pöttinger is geschikt voor ondiepe stoppelbewerking, maar ook voor zaaibedbereiding en het losmaken van de grond tot een diepte van 15 cm. Pöttinger heeft de cultivator uitgerust met zes rijen tanden met in totaal 37 tanden. De effectieve afstand tussen de tanden is 16,2 centimeter. De tanden zijn veerbelast.

Je kunt kiezen uit twee verschillende constructies: 5 centimeter smalle beitels of 20 centimeter brede vlakke ganzenvoeten. De ganzenvoeten zijn voorzien van een gehard snijvlak, waardoor ze bij slijtage toch hun breedte houden.

Optioneel Terradisc-snijwals en Traction Control

Optie is een Terradisc-snijwals als voorlopig werktuig. Er is keuze in een aanspanning in de trekstangen van de hefinrichting of een kogelkoppeling. Nog een optie is Traction Control om gewicht van het werktuig naar de trekker over te brengen. Naar keuze kunnen loopwielen voorop worden gemonteerd. In transport is het werktuig 3,00 meter breed en 3,30 meter hoog.

Leverbaar vanaf januari 2025

Voorlopig levert Pöttinger de Plano VT 6060-cultivator alleen in een werkbreedte van 6 meter. Levering van de oppervlakkige stoppelbewerker start vanaf januari 2025.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe opties voor Pöttinger Servo-ploegen 2000 en 4000

Pöttinger levert de Servo 4000-ploeg vanaf 2025 ook als onlandploeg. De Servo 2000-wentelploeg krijgt hydraulische snijbreedteverstelling.
Afbeelding artikel

VIDEO | Zes woelers tonen effect diepe grondbewerking

Zes woelers tonen verschillende woeltechnieken tijdens een velddemo in Nieuw-Beerta (Gr.). Bekijk de effecten van diepe grondbewerking.
Afbeelding artikel

VIDEO | Pöttinger toont nieuwe en vernieuwde werktuigen

Bekijk nieuwe en vernieuwde werktuigen voor de akkerbouw van machinefabrikant Pöttinger, zoals de Plano VT 6060 en Lion V6040.
Beheer
WP Admin