fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Messenwals voor getrokken Terradisc T-schijveneggen van Pöttinger

De Terradisc T-schijveneggen van Pöttinger zijn voortaan leverbaar met een messenwals voorop. - Foto's: Leonhard Mayer/Pöttinger

Pöttinger kan voortaan de getrokken Terradisc T-schijveneggen uitrusten met een messenwals om groenbemesters klein te snijden. De messenwals is ook naderhand op te bouwen.

De Oostenrijkse werktuigenfabrikant Pöttinger levert de getrokken Terradisc T-schijveneggen voortaan optioneel met een voorop gemonteerde messenwals. Die messenwals is bedoelt om grote groenbemesters plat te drukken en vervolgens klein te snijden. Volgens de fabrikant is het dan niet nodig om vooraf een groenbemester met andere bewerking klein te maken.

Messen spiraalvormig opgehangen

De messen zijn spiraalvormig opgehangen. Dat zorgt volgens de fabrikant voor een rustige loop en voorkomt dat de messenwals gaat springen op harde grond. De wals heeft een diameter van 350 mm. Volgens Pöttinger heeft de wals daardoor een hoge draaisnelheid. De werkdiepte wordt hydraulisch geregeld.

Tekst gaat verder onder de foto

De messenwals is ook achteraf op te bouwen op getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte vanaf bouwjaar 2018.

De messenwals is ook achteraf op te bouwen op getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte vanaf bouwjaar 2018.

Messenwals achteraf op te bouwen

De messenwals is leverbaar op de getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte. De messenwals is ook achteraf op te bouwen op Terradisc T-schijveneggen van die genoemde werkbreedtes vanaf bouwjaar 2018. De messenwals in een 6 meter brede uitvoering kost bruto €14.203.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Duport bouwt Pöttinger Terradisc 6001-schijveneg om tot bemester

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions wordt importeur van 4Disc Acticut

Agri Bio-Solutions gaat machines van het Duitse 4Disc importeren. 4Disc is bekend van een nieuw werktuig voor grondbewerking: de Acticut.
Beheer
WP Admin