Terug naar nieuwsoverzicht

Messenwals voor getrokken Terradisc T-schijveneggen van Pöttinger

De Terradisc T-schijveneggen van Pöttinger zijn voortaan leverbaar met een messenwals voorop. - Foto's: Leonhard Mayer/Pöttinger

Pöttinger kan voortaan de getrokken Terradisc T-schijveneggen uitrusten met een messenwals om groenbemesters klein te snijden. De messenwals is ook naderhand op te bouwen.

De Oostenrijkse werktuigenfabrikant Pöttinger levert de getrokken Terradisc T-schijveneggen voortaan optioneel met een voorop gemonteerde messenwals. Die messenwals is bedoelt om grote groenbemesters plat te drukken en vervolgens klein te snijden. Volgens de fabrikant is het dan niet nodig om vooraf een groenbemester met andere bewerking klein te maken.

Messen spiraalvormig opgehangen

De messen zijn spiraalvormig opgehangen. Dat zorgt volgens de fabrikant voor een rustige loop en voorkomt dat de messenwals gaat springen op harde grond. De wals heeft een diameter van 350 mm. Volgens Pöttinger heeft de wals daardoor een hoge draaisnelheid. De werkdiepte wordt hydraulisch geregeld.

Tekst gaat verder onder de foto

De messenwals is ook achteraf op te bouwen op getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte vanaf bouwjaar 2018.

De messenwals is ook achteraf op te bouwen op getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte vanaf bouwjaar 2018.

Messenwals achteraf op te bouwen

De messenwals is leverbaar op de getrokken schijveneggen van 4 tot 6 meter werkbreedte. De messenwals is ook achteraf op te bouwen op Terradisc T-schijveneggen van die genoemde werkbreedtes vanaf bouwjaar 2018. De messenwals in een 6 meter brede uitvoering kost bruto €14.203.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Duport bouwt Pöttinger Terradisc 6001-schijveneg om tot bemester

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro introduceert kortere voorzetdiepwoeler met tanden in één rij

Evers Agro ontwikkelde voorzetdiepwoeler Breton XL, met alle tanden op één rij zodat een kortere inbouwlengte mogelijk is.
Afbeelding artikel

Vӓderstad introduceert hefgedragen Cultus-cultivator

De Zweedse machinefabrikant Vӓderstad heeft een hefgedragen cultivator gebouwd. De Cultus HD 425-525 heeft een werkbreedte van 4,25 en 5,25 meter.
Afbeelding artikel

Nieuwe 6 meter brede KE 02 Rotamix-rotorkopeg van Amazone

Amazone heeft een nieuwe KE 02 Rotamix-rotorkopeg met een werkbreedte van 6 meter ontwikkeld voor grote oppervlakten.
Beheer
WP Admin