fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Agco eerste halfjaar 13,7% lager dan in 2023

Agco, eigenaar van onder meer Fendt, Massey Ferguson en Valtra, sluit de eerste zes maanden van dit jaar af met een 13,7% lagere omzet. – Foto: Agco

In de eerste zes maanden van 2024 verkocht het Agco-concern voor 6,2 miljard dollar (€5,7 miljard) aan machines en diensten. Dat is 13,7% minder dan in de eerste helft van 2023.

Het Agco-concern, eigenaar van onder andere Fendt, Massey Ferguson en Valtra, haalde in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 6,2 miljard dollar (omgerekend €5,7 miljard). Dat is 13,7% minder in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Volgens Agco daalde de vraag naar nieuwe trekkers in de drie grootste markten gemiddeld met 8%.

Omzet fors gedaald in Zuid-Amerika

Vooral in Zuid-Amerika verkocht Agco minder machines dan vorig jaar (40,8% minder); er zijn minder trekkers en maaidorsers verkocht. Het concern spreekt hier over overstromingen, beperkte beschikbaarheid van subsidiegeld en moeilijke oogstomstandigheden.

In Zuidoost-Azië en Afrika daalde de omzet met 26,3%, in Noord-Amerika met 18,4%. In Europa en het Midden-Oosten bleef de omzet relatief stabiel; de omzet daalde in die regio met 1,7% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Agco zegt te zijn gegroeid in Duitsland, Turkije en Frankrijk, maar in de andere landen valt de verkoop juist tegen.

Meer zware trekkers verkocht

De verkoopaantallen van alle productgroepen nam over de hele linie af. Dat geldt niet voor de verkoop van trekkers in de hogere vermogensklassen, die groeide juist.

Agco verwacht eind van 2024 een jaaromzet te halen van 12,5 miljard dollar (omgerekend €11,4 miljard). Daarmee zou de omzet 20% lager zijn dan in 2023.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Meer trekkers verkocht in eerste halfjaar dan afgelopen vier jaar

In de eerste zes maanden van 2024 zijn er 1.330 trekkers verkocht in Nederland. Dat is meer dan in de laatste...
Afbeelding artikel

John Deere verwacht tot 25% lagere jaaromzet

John Deere merkt – net als Agco en CNH Industrial – dat de vraag naar landbouwmachines afneemt en voorziet een 20...
Afbeelding artikel

CNH Industrial ziet verkoop afnemen; halfjaaromzet 13% lager

CNH Industrial haalde in de eerste zes maanden van 2024 een omzet van 10,3 miljard dollar (€9,4 miljard); 13% minder dan...
Beheer
WP Admin