fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Verkoop trekkers in Italië daalt met 19%

De Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma meldt dat in de periode januari tot en met mei 6.750 trekkers zijn verkocht. Dit is een daling van 19,2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. - Foto: Mark Pasveer

De trekkerverkoop in Italië is in de eerste vijf maanden van 2024 gedaald met bijna 19,2%. Dat meldt de Italiaanse brancheorganisatie FederUnacoma.

Volgens gegevens van FederUnacoma, gebaseerd op registraties van het Italiaanse ministerie van infrastructuur en transport, zijn in de periode januari tot en met mei maar 6.750 trekkers, 100 maaidorsers en 400 telescoopladers verkocht. Dit betekent een daling van respectievelijk 19,2, 40 en 28,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Eerder is al gemeld dat het aantal verkochte trekkers in het eerste kwartaal tegenviel. Dat lijkt nu door te zetten.

De daling in de trekkerverkoop worden toegeschreven aan een minder gunstig zogenoemd 4.0-stimulansprogramma, vertragingen in het Nationaal Herstel- en Veerkrachtplan (PNRR) en stagnerende landbouwinkomsten.

Gebruiktmarkt vult grote vraag naar machines

De afname volgt op een periode van sterke groei in 2021-2022 door publieke incentives voor digitalisering. De teruglopende 4.0-stimulansen en vertragingen bij de uitvoering van het PNRR hebben de mechanisatiesector de afgelopen 18 maanden beïnvloed.

Hoewel de vraag naar landbouwmachines groot blijft, wordt deze voornamelijk opgevangen door de markt voor gebruikte machines. Dat is zorgwekkend vanwege verouderde en minder efficiënte technologieën.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TREKKER test Finse Valtra Q285; dit zeggen gebruikers

Voor wie een trekker zoekt in de klasse van 250 tot 300 pk, levert Valtra de Q285. TREKKER test de...
Afbeelding artikel

BEURSPRIMEUR | Mechan onthult elektrische MF-trekker op ATH

Mechan presenteert binnenkort op vakbeurs ATH een elektrische MF-trekker, die enigszins lijkt op een compacte trekker uit de MF 1700-serie.
Afbeelding artikel

Kramp levert draadloze Twin-ledzwaailampen met instelbare flitspatronen

Onderdelenleverancier Kramp brengt de draadloze Twin-ledzwaailampen op de markt die synchroon of om-en-om kunnen knipperen.
Beheer
WP Admin