fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz AG neemt Amerikaanse Blue Star Power Systems over

De Duitse motorenfabrikant Deutz AG verwacht een jaarlijkse extra omzet van 100 tot 150 miljoen dollar dankzij de overname van het Amerikaanse Blue Star Power Systems Inc. Blue Star Power Systems is een belangrijke speler op de Amerikaanse markt voor stroomaggregaten. – Foto: Deutz AG / Blue Star Power Systems Inc.

De Duitse motorenfabrikant Deutz AG heeft aangekondigd Blue Star Power Systems Inc. over te nemen. Blue Star is een belangrijke speler op de Amerikaanse markt voor stroomaggregaten.

Motorenfabrikant Deutz AG heeft aangekondigd 100% van de aandelen van Blue Star Power Systems Inc. over te nemen. Blue Star Power Systems, gevestigd in North Mankato in de Amerikaanse staat Minnesota, is een belangrijke speler op de Amerikaanse markt voor stroomaggregaten.

Deze overname is een strategische stap voor Deutz in de transitie van componentenfabrikant naar aanbieder van complete energieoplossingen. Met deze acquisitie verwacht Deutz zijn positie in de markt voor decentrale energievoorziening te versterken en de jaarlijkse omzet op dit gebied te verhogen tot €500 miljoen in 2030. Dr. Sebastiana C. Schulte, CEO van Deutz AG, benadrukt dat deze stap het bedrijf toegang geeft tot nieuwe markten en bedrijfsmodellen.

Flinke bijdrage in omzet

De inkomsten uit stroomgeneratoren zullen aanzienlijk bijdragen aan de totale opbrengsten van Deutz AG, door de verwachte jaarlijkse extra omzet van 100 tot 150 miljoen dollar dankzij deze overname. Doug Fahrforth, oprichter van Blue Star Power Systems, ziet de overname eveneens als een kans voor wereldwijde expansie en verdere ontwikkeling van hun productportfolio.

Met deze, naar eigen zeggen, strategische zet wil Deutz inzetten op het groeiende belang van decentrale energievoorziening en speelt het in op wereldwijde trends zoals de toename van extreme weersomstandigheden en de groeiende vraag naar elektriciteit.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees meer artikelen over de elektrificatietrend in machines

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Afbeelding artikel

Perdaems pakt verkoop Claydon-machines in Zuid-Nederland op

Perdaems Landbouwtechniek pakt de verkoop van Claydon-machines op in Zuid-Nederland. Het Britse Claydon is bekend van no-till-zaaimachines.
Beheer
WP Admin