fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schoffelfabrikant KULT-Kress in financieel zwaar weer

De KULT-Kress schoffelmachine. De Duitse schoffelfabrikant KULT-Kress bevindt zich in financieel zwaar weer. Tot 1 augustus heeft het bedrijf de tijd om de zaken financieel op orde te krijgen. Machines en onderdelen van de fabrikant worden nog wel geleverd. – Foto: Van Assendelft Fotografie

De Duitse schoffelfabrikant KULT-Kress verkeert in financieel zwaar weer. De rechtbank in Stuttgart (D.) is op 30 mei een insolventieproces gestart.

Dat de rechtbank in Stuttgart een insolventieproces is gestart tegen schoffelfabrikant KULT-Kress, is geen goed teken. De rechtbank onderzoekt de financiële situatie waarin de Duitse specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding zich bevindt. Dit meldt nieuwsbron Diebewertung.de.

KULT-Kress krijgt tijd tot 1 augustus

Het onderzoek kan leiden tot een faillissement of een andere maatregel, zoals een doorstart, overname of het vinden van investeerder. Tot 1 augustus 2024 heeft KULT-Kress de tijd om de zaken financieel op orde te krijgen.

Levering machines en onderdelen gaan door

De Nederlandse importeur M. Hulzebos Agri Evolution in Andijk (N.-H.) bevestigt dat KULT-Kress financiële problemen heeft, maar wel doordraait. De machines en onderdelen van de schoffelfabrikant worden nog steeds geleverd.

Specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding

KULT-Kress is een specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding. De fabrikant biedt schoffeloplossingen voor sectoren als de groenteteelt, sierplantenteelt, akkerbouw en boomkwekerijen.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Afbeelding artikel

Perdaems pakt verkoop Claydon-machines in Zuid-Nederland op

Perdaems Landbouwtechniek pakt de verkoop van Claydon-machines op in Zuid-Nederland. Het Britse Claydon is bekend van no-till-zaaimachines.
Beheer
WP Admin