fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

KULT-Kress bereidt schoffelmachines voor op wiedrobots

KULT-Kress heeft een elektrisch aangedreven schoffelelement ontwikkeld voor veld- en wiedrobots. Het schoffelelement is ook geschikt voor de KULT iSelect-rijenbemester. - Foto's: René Koerhuis

Specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding KULT-Kress bereidt zijn schoffelmachines met elektrische schoffelelementen in de rij voor op wiedrobots.

De Duitse schoffelmachinefabrikant KULT-Kress heeft elektrische schoffelelementen ontwikkeld om te werken met veld- en wiedrobots. De fabrikant zegt dat de vraag van veldrobotfabrikanten, boeren en loonwerkers naar een dergelijke elektrische bediening groeit.

Elektrische bediening traploos instellen

Net als de hydraulische tegenhangers bedient één elektrische eenheid twee schoffelmessen voor het wieden in de rij. De elektrische eenheden hebben elk een elektromotor. Een belangrijk verschil tussen de elektrische en hydraulische techniek is dat bij de elektrische bediening de opening tussen de twee schoffelmessen traploos is in te stellen tijdens het schoffelen. Dat is niet mogelijk bij het hydraulische alternatief. Beide technieken zijn onderling uitwisselbaar en compatibel met verschillende camerabesturingssystemen.

Tekst gaat verder onder de foto

De hydraulisch (links) en elektrisch (rechts) bediende schoffelelementen zijn verwisselbaar en compatibel met verschillende camerabesturingssystemen.

De hydraulisch (links) en elektrisch (rechts) bediende schoffelelementen zijn verwisselbaar en compatibel met verschillende camerabesturingssystemen.

KULT zegt dat de energiebehoefte en het verbruik van de elektrische schoffelelementen beperkt is en dat er geen beperking is aan het aantal rijen en schoffelelementen. Het systeem is geschikt voor veldrobots en andere autonome concepten en ook voor de KULT iSelect-rijenschoffel.

Auteur: René Koerhuis

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Camera stuurt messen Photoheyler-rotorschoffel met precisie

Photoheyler-rotorschoffel - voorzien van 4 camera's - schoffelt onkruid in de rij. Dat kunnen er meer, maar de roterende messen maken...
Afbeelding artikel

Ondiep grond bewerken met betaalbare Herbimec-schoffelcultivator

Mechanisatiebedrijf Vomumatra levert de betaalbare Herbimec-schoffelcultivator voor ondiepe grondbewerking en zaaibedbereiding.
Afbeelding artikel

Agri Bio-Solutions komt met roterend wiedelement voor aardappelruggen

Agri Bio-Solutions in Groningen brengt de ABS Greenline Tornado op de markt. Dit roterende wiedelement is aan bestaande schoffelframes te bouwen.
Beheer
WP Admin