fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinebouwer Tjalma is failliet

Volgens het faillissementdossier heeft de rechtbank in Noord-Nederland het bedrijf Tjalma failliet verklaard. Tjalma fabriceerde onder andere sleepslangbemesters, mestpompen en haspels voor sleepslangen. - Foto: Peter Roek (archief)

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma is failliet. De merknaam Tjalma is vooral bekend van de mesttechniek.

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma, met vestigingen in Drachten (Fr.) en Oldekerk (Fr.), is failliet. Volgens het faillissementsdossier heeft de rechtbank in Noord-Nederland het bedrijf op 19 juni failliet verklaard. Volgens het regionale dagblad Leeuwarder Courant heeft het bedrijf een schuld van €4 miljoen. Er zouden 23 banen op de tocht staan.

Tjalma bekend van sleepslangtechniek

De merknaam Tjalma is vooral bekend vanwege de bouw van bemesters, mestpompen en slangenhaspels voor het sleepslangen. In 2004 is het bedrijf hiermee gestart. Naast machines voor de mesttechniek, bouwde Tjalma ook achterladers, kappenspuiten en platte wagens met hydraulische hekken. Daarnaast importeerde Tjalma machines van verschillende buitenlandse merken, zoals Agrometer, Regent en Göweil. Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar. De website is offline.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: LMB Veldman neemt dealerschap Massey Ferguson over van S. Tjalma

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Afbeelding artikel

Perdaems pakt verkoop Claydon-machines in Zuid-Nederland op

Perdaems Landbouwtechniek pakt de verkoop van Claydon-machines op in Zuid-Nederland. Het Britse Claydon is bekend van no-till-zaaimachines.
Beheer
WP Admin