fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Robert Eisses

Robert Eisses begon voor zichzelf omdat hij zijn eigen keuzes wilde maken. “Ik begon met een werkbus, veel onderweg bij de klanten langs. En daarna ook een eigen werkplaats. - Foto: Hans Banus

TREKKER-lezer Robert Eisses heeft drie bedrijven in de landbouwtechniek en is al sinds zijn 27e gespecialiseerd in het merk Fendt. Hij is niet zo van het ruige sleutelen. “Wat het leuk maakt zijn wel de problemen waar je echt even in moet duiken.”

Zo, drie bedrijven in de landbouwtechniek, hoe zet je dat rond? Veel personeel in dienst?

Toch niet, ik doe een groot deel zelf en daarnaast maak ik gebruik van enkele zzp’ers. Ik ben in 2015 voor mezelf begonnen met Eisses Techniek. Eigenlijk een LMB, maar dan gespecialiseerd. Ik richt me op reparatie en onderhoud van Fendt-trekkers. Geen andere Fendt-machines, en handel doe ik alleen op verzoek van klanten. Mijn tweede specialisatie is gps-techniek, dus opbouwen van navigatiesystemen van Fendt en FJDynamics. Van dat laatste ben ik importeur.”

Hoe ben je daar zo toe gekomen?

“Als burgerjongen had ik al interesse in landbouwtechniek. Na een mbo-opleiding landbouwtechniek werkte ik bij een Renault-dealer (later Claas), een loonwerker, en toen in de dieseltechniek. Op mijn 27ste ben ik benaderd door een Fendt-dealer waar de hoofdmonteur ziek was. Zo heb ik mij gespecialiseerd in dit merk.”

En toen op eigen kracht…

“Ja, ik wilde mijn eigen beslissingen en keuzes kunnen maken. Begonnen met een werkbus, veel onderweg bij de klanten langs. En daarna ook een eigen werkplaats. Als Fendt-specialist kun je toch een meerwaarde bieden, wat meer de diepte in dan een breder LMB. Omdat je focust op één merk, achterhaal je vaak sneller het probleem, omdat je het al vaker bij de hand hebt gehad. Dan kan de klant sneller weer aan de slag.”

Voorkeur voor de laptop of voor ‘hardcore’ sleutelwerk?

“Ik ben op zich niet zo van het ruige sleutelen. Wat het leuk maakt zijn wel de problemen waar je echt even in moet duiken. Beurtjes doen en eenvoudige storingen, het hoort erbij, maar daar doe je het niet voor. Een uitdaging, en dan de boel toch snel oplossen. Daar krijg je ook waardering voor.”

En dan Eisses Precisietechniek. Waarom die tweede poot?

“Een strategische keuze sinds 2022. Ik wilde professionaliseren door Fendt en gps duidelijker van elkaar scheiden. Dan heeft een klant helder voor ogen waar hij mee van doen heeft. Gps-navigatie en stuurautomatiek is ontzettend hard ontwikkeld. In techniek – de menustructuur bij FJDynamics bijvoorbeeld veranderde in een paar jaar van best sober naar heel toegankelijk voor gebruikers – en ook in omzet. We verkopen door het hele land heen. Meestal kunnen klanten met begeleiding op afstand de apparatuur zelf opbouwen. Wij assisteren als het nodig is, kunnen op afstand meekijken en doen de eerste kalibratie. Zo’n 15 mechanisatiebedrijven zijn klant en doen verkoop en service in hun regio.”

En toen had je het nog niet druk genoeg, en begon je Onderdelen Discount Roden.

“Nou, dat was meer een buitenkansje dat op mijn pad kwam. Ik had bij een vorige baan al contact met dit bedrijf. Het is breder dan landbouwmechanisatie, het levert (gebruiks-)onderdelen voor trekkers en machines, maar ook bijvoorbeeld spullen voor stalinrichting of mesjes voor de maaier. Ik liep na jaren de eigenaar toevallig weer eens tegen het lijf, die het rustiger aan wilde gaan doen. We kwamen er snel uit.”

Kost dat niet erg veel tijd, al die bestellingen?

“Er is geen fysiek magazijn met voorraden, het gaat om ‘drop shipping’. Ik fungeer als intermediair: zet het aanbod bij elkaar, plaats bestellingen door bij fabrikanten. Die versturen de zending rechtstreeks naar de klant. Een beetje een Bol.com in de landbouw, zeg maar.”

Auteur: Eric Wientjes

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Dion Filius

TREKKER-lezer Dion Filius is mede-eigenaar van een mechanisatiebedrijf. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan een Inter 833-smalspoortrekker.
Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Jarno Hofsteenge

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger maar is van huis uit monteur. Hij sleutelt graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar.
Beheer
WP Admin