fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt vraagt arbeidstijdverkorting voor medewerkers aan

De arbeidstijdkorting geldt onder meer voor medewerkers die werkzaam zijn op de hoofdvestiging van Fendt in Marktoberdorf, waar de trekkers worden gebouwd. - Foto: Fendt

Voor Fendt-medewerkers die werken in fabrieken in Duitsland is arbeidstijdverkorting aangevraagd. De machinefabrikant geeft hiervoor als reden dat de vraag naar trekkers en hooibouwmachines is gedaald.

Volgens de Zuid-Duitse Allgauer Zeitung geldt de arbeidstijdverkorting voor medewerkers die werkzaam zijn op de hoofdvestiging van Fendt in Marktoberdorf. Daar worden de trekkers gebouwd. Ook in de Fendt-fabrieken in Feucht en Wolfenbuttel (D.), waar maaiers, schudders en harken worden gebouwd, krijgen de medewerkers te maken met een arbeidstijdverkorting.

Arbeidstijdverkorting tot zomervakantie

De arbeidstijdverkorting geldt niet voor de productielocaties van Fendt in de Duitse plaatsen Hohenmolsen en Asbach Baumenheim waar hakselaars en veldspuiten worden gebouwd. De arbeidstijdverkorting duurt voorlopig tot de zomervakantie, die in augustus begint.

Winst 1,7 miljard dollar

In 2023 heeft Agco een netto-omzet van 14.4 miljard dollar behaald. De winst bedroeg zo’n 1,7 miljard dollar.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport en Pöttinger gaan uit elkaar

Duport stopt dit najaar met de import van Pöttinger-machines. Machinefabrikant Pöttinger start in oktober met Pöttinger Nederland.
Afbeelding artikel

Trekkerautonomie Fendt 716 werkt, nu koppeling met werktuigen nog

Het had wat voeten in de aarde voordat de onbemande autonome Fendt 716 na cultivateren van een graanstoppel groenbemester kon zaaien.
Afbeelding artikel

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen

Reesink Handling gaat MX-producten verkopen voor verreikers, compacttrekkers, smalspoortrekkers en trekkers tot 400 pk.
Beheer
WP Admin