fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

De toekomst is nu: AgXeed-robot harkt gras tijdens Grasdag 2024

De AgXeed Agbot 2.055W4 in actie met een gazonmaaier. Op de Grasdag 2024 zal er een MF-zwadhark achter hangen. - Foto: AgXeed

Een robot die het gras harkt, is dat de toekomst? Kom het bekijken tijdens de Grasdag in Dronten, waar een AgXeed-robot het gras bijeen zal harken.

Tijdens de Grasdag 2024 in Dronten zullen 39 machines demonstraties geven op het gras van Maatschap Van Schie-Burgmans aan de Spieringweg 2. Tijdens beide demonstraties zal er één autonome combinatie te zien zijn bestaande uit een AgXeed-robot met daarachter een Massey Ferguson-zwadhark. Weevers-Nieuwstad uit Lelystad begeleidt de combinatie.

AgXeed Agbot 2.055W4

De AgXeed Agbot 2.055W4 heeft vier wielen met brede banden. De Massey Ferguson-hark is een 1-elements zwadhark. Tijdens de Grasdag 2023 was er een heuse primeur van de Lely Exos maairobot, nu dus deze AgXeed. Zullen er in de toekomst meer robots de grasoogst uitvoeren? Misschien is dat al zichtbaar op De Grasdag in 2025?

Gratis toegang

Abonnees van Trekker en Boerderij hebben gratis toegang tot het event.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerautonomie Fendt 716 werkt, nu koppeling met werktuigen nog

Het had wat voeten in de aarde voordat de onbemande autonome Fendt 716 na cultivateren van een graanstoppel groenbemester kon zaaien.
Afbeelding artikel

VIDEO | Andela Robot Weeder is 24/7 inzetbaar

Bekijk de machinedemo van de 9 meter brede Andela Robot Weeder ARW-912, met 12 camera’s en 12 robotarmen. Bekijk de machinedemo.
Afbeelding artikel

Gezocht: geen trekkerchauffeur maar trekkeroperator

Het Amerikaanse loonbedrijf Sabanto zoekt geen trekkerchauffeurs maar trekkeroperators die op afstand een vloot autonome trekkers monitoren.
Beheer
WP Admin