fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Schouten Agri Solutions en Tolsma-Grisnich gaan samenwerken. Dat betekent dat de optische sorteermachines van Schouten vanaf 1 mei ook via het Tolsma-Grisnich-netwerk leverbaar zijn. - Foto: Tolsma-Grisnich

Invaro Group – waar Schouten Agri Solutions onder valt – en Tolsma-Grisnich gaan een samenwerking aan. Beide bedrijven zijn actief in de sorteertechniek en gaan elkaar ondersteunen.

Tolsma-Grisnich in Emmeloord (Fl.) is een bekende speler als het gaat om verkopen van bewaarsystemen en sorteermachines in de akkerbouw. Schouten Agri Solutions in Hoorn (N.-H.) is in deze markt actief in het ontwikkelen en bouwen van optische sorteermachines, waarbij (poot)aardappelen en uien met een camera worden gescand en gesorteerd. Beide bedrijven laten weten dat ze vanaf 1 mei intensiever samenwerken.

Meer focus op verkoop en ontwikkeling

Er is steeds meer interesse in optisch sorteren vanwege de afname in beschikbaar personeel. Tolsma-Grisnich kon tot voor kort geen oplossingen leveren op het gebied van optisch sorteren.

Door de samenwerking tussen beide bedrijven zijn Bram Jansen en Jaap Haaksema van Schouten overgestapt naar het verkoopteam van Tolsma-Grisnich. Optische sorteermachines als de Optica Q en Optica CS worden via beide netwerken verkocht. Zo richt Tolsma-Grisnich zich op de verkoop van deze machines en focust Schouten op de ontwikkeling en productie van deze sorteermachines voor onder meer aardappelen en uien.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin