fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone SmartBale-app en BaleTagger koppelen data aan elke baal

Met de Krone SmartBale-app en BaleTagger koppel je data aan elke baal. Zo kun je de baal tijdens het laden, lossen en verkopen gemakkelijk uitlezen. De BaleTagger voorziet elke baal van een een permanente QR- en RFID-code. - Foto: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone maakt het met de SmartBale-app mogelijk om data te koppelen aan elke baal. Zo kun je de baal tijdens het laden, lossen en verkopen gemakkelijk uitlezen. Met de BaleTagger koppel je de gegevens van balen permanent.

Tijdens het persen van balen kun je veel data verzamelen. Krone Big Pack-persen registreren tijdens het werk niet alleen vocht en gewicht van de geperste pakken, maar ook technische gegevens van de baal. De afmetingen en de locatie waar de baal is gelost, worden opgeslagen. Deze data worden opgeslagen in de app SmartBale. Krone wil hiermee de logistiek van het laden, lossen en verkopen van balen optimaliseren.

In de applicatie SmartBale is de locatie van elke vierkante of ronde baal in het veld te zien, zodat er geen baal vergeten wordt tijdens het laden. Ook is in de app een bepaald vochtgehalte in te stellen, zodat je droge en vochtige balen apart kunt opslaan. Zo lang de balen niet verplaatst zijn in het veld, blijven de gegevens gekoppeld aan de baal.

BaleTagger koppelt data permanent

Met de BaleTagger is het mogelijk de data permanent aan een baal te koppelen. De BaleTagger is een apparaat dat tussen de knopers wordt geplaatst. Deze tagger voorziet elke baal van een etiket met een QR- en RFID-code.

Zo kun je na het verzamelen van de balen data per baal uitlezen. Volgens Krone is dit is voor handelaren een interessante optie, omdat de klant de gegevens van elke baal apart kan opvragen. Hiervoor volstaan een tablet of smartphone en de SmartBale-app. Krone meldt dat de BaleTagger eenvoudig is te plaatsen in de Big Pack-persen. Dat geldt ook voor het verwijderen ervan.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin