fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

De Duitse fabrikant Hägele heeft een app ontwikkeld waarmee je via bluetooth een Cleanfix-omkeerventilator kunt bedienen. - Foto's: Techno Air Benelux

De Duitse fabrikant Hägele heeft een app ontwikkeld waarmee je de Cleanfix-omkeerventilator kunt bedienen. Met de app kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.

Techno Air Benelux in Maurik (Gld.), importeur van Cleanfix-omkeerventilatoren van de Duitse fabrikant Hägele, laat weten dat het nu mogelijk is om de ventilator te bedienen met de smartphone. In feite kies je dan op de smartphone of de omkeerventilator werkt in de manuele modus of de automatische. Dat laatste wil zeggen dat de ventilator steeds op een vooraf ingestelde interval de radiateur schoon blaast.

Interval regelen

Een Cleanfix-koelventilator kan de schoepen omdraaien. Daardoor trekken deze kortstondig de koellucht niet door de radiateur, maar blazen ze de radiateur schoon. Met de app op de smartphone kun je bij stoffige omstandigheden, zoals bij het loofklappen in de uien of het maaien van hooigras, de interval verhogen in app. Of juist andersom: de interval verlagen in de wintertijd.

Ook kun je de omkeerfunctie pauzeren als je gras lost in de stal of als je in de dorpskern werkt. Zo kun je een schrikreactie bij omstanders voorkomen. Want bij het omkeren van de ventilatorschoepen komt stof vrij en klinkt kortstondig geblaas.

Tot slot kun je de app toepassen bij onbemande voertuigen die in de buurt werken. Denk daarbij aan een puinbreker, aldus de importeur.

Het is mogelijk om bestaande Cleanfix-omkeerventilatoren om te bouwen tot app-bediening. Daarvoor is een nieuw aansturingskastje nodig.

Het is mogelijk om bestaande Cleanfix-omkeerventilatoren om te bouwen tot app-bediening. Daarvoor is een nieuw aansturingskastje nodig.

Ombouw is mogelijk

Om een bestaande Cleanfix-ventilator om te bouwen naar app-bediening is een nieuw aansturingskastje nodig. Dat kastje met bluetooth-connectie is te koop voor €525. Volgens importeur Techno Air Benelux kun je deze zelf opbouwen.

Koop je een nieuwe Cleanfix-omkeerventilator, reken dan op een meerprijs van €400 voor de app-bediening ten opzichte van de bekende bediening met drukknop in de cabine.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Beheer
WP Admin