fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland laat weten te stoppen met de verkoop van ploegen. De Zweedse ploegenfabriek is verkocht. - Foto: New Holland/Emmanuel Bourgois

Machinefabrikant New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse ploegenfabriek verkocht. De fabriek is overgenomen door een Duits bedrijf dat de ploegen opnieuw op de markt gaat brengen onder de naam Överum.

New Holland meldt dat de verkoop van de Zweedse ploegenfabriek een strategische beslissing is, die alleen betrekking heeft op de voormalige Överum-ploegenfabriek in Zweden. De andere fabrieken die New Holland in 2016 overnam, Kongskilde en JF, blijven eigendom van New Holland en blijven produceren.

Lees verder onder de foto

New Holland kocht werktuigfabrikant Kongskilde in 2016. Daarvan was het Zweedse ploegenmerk Överum onderdeel. Volgens de fabrikant heeft de verkoop alleen betrekking op de ploegenfabriek en niet op de fabriek van het voormalige Kongskilde.

New Holland kocht werktuigenfabrikant Kongskilde in 2016. Daarvan was het Zweedse ploegenmerk Överum onderdeel. Volgens de fabrikant heeft de verkoop alleen betrekking op de ploegenfabriek en niet op de fabriek van het voormalige Kongskilde. – Foto: Alexandre Van Battel/Wideshot Photography

Merknaam Överum terug

Volgens de Zweedse nieuwswebsite VT. is de koper een Duitse firma genaamd Faircap. De productie van de ploegen gaat door. Na een transitieperiode zullen de ploegen op de markt komen onder de oude merknaam Överum. Het personeel van de fabriek werd maandag 15 april op de hoogte gebracht van de verkoop.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Beheer
WP Admin