fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

De vierrijige aardappelrooier Kwatro Xtreme van Dewulf. In de nieuwe productiehal van Dewulf in Winsum zullen vooral stortbunkers en de Kwatro Xtreme-aardappelrooiers worden gebouwd. - Foto: Koos Groenewold

​De Belgische machinefabrikant Dewulf gaat de productieruimte in het Friese Winsum fors uitbreiden. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 gaat in het najaar van start. Daarmee wordt de productieruimte verviervoudigd.

Dewulf heeft vorige week een handtekening gezet voor de bouw van een nieuwe fabriekshal in Winsum. Deze hal ter grootte van 6.000 m2 komt naast de bestaande hal (2.000 m2) te staan. Dat betekent dat Dewulf in de toekomst in Nederland een productiecapaciteit heeft van in totaal 8.000 m2. Dat is een verviervoudiging van de huidige ruimte. De bouw gaat in het najaar van 2024 van start.

Dewulf groeit uit zijn jasje

De reden voor de uitbreiding zijn volgens Dewulf de steeds groter wordende machines en de groei in verkoopaantallen. In de nieuwe productiehal zullen voornamelijk stortbunkers worden gebouwd evenals de Kwatro Xtreme-aardappelrooier.

In Winsum werken 150 medewerkers. Met de productie-uitbreiding verwacht de fabrikant dat er in de toekomst 200 mensen werkzaam zullen zijn.

Voorheen was de productielocatie in Winsum in handen van landbouwmachinefabrikant Miedema. Miedema en Dewulf fuseerden in 2014. Dewulf heeft productielocaties in België, Roemenië en Nederland.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group – waar Schouten Agri Solutions onder valt – en Tolsma-Grisnich gaan een samenwerking aan. Beide bedrijven zijn actief in...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Beheer
WP Admin