fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oostenrijkse Pöttinger opent nieuwe locatie in de VS

Het onlangs geopende nieuwe bedrijfsgebouw van de Oostenrijkse machinefabrikant in de VS biedt ruimte voor een onderdelenmagazijn, trainingscentrum, kantoren en showrooms. Pöttinger gaat zich onder meer richten op de verkoop van de Mergento-bandhark in Noord-Amerika. - Foto's: Pöttinger

Noord-Amerika is een interessante groeimarkt voor de Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger, bijvoorbeeld voor de Mergento-bandhark. Daarom opent de fabrikant een nieuwe locatie in Valparaiso, Indiana (VS).

De toenemende belangstelling voor landbouwmachines als maaiers, schudders, (band)harken en compacte schijveneggen in de Verenigde Staten maakt verdere uitbreiding daar noodzakelijk, meldt Pöttinger. De machinefabrikant richtte in 2008 al een eigen verkoopfiliaal op in de VS.

Meer opslagruimte en trainingsfaciliteiten

In 2023 kocht Pöttinger een stuk grond ter grootte van 20 hectare aan in Valparaiso, in de Amerikaanse staat Indiana. De eerste steen werd in maart 2023 gelegd. Op 21 februari werd het nieuwe bedrijfsgebouw van 1.800 m2 feestelijk geopend.

De behoefte aan ruimte voor opslag van onderdelen, training en klantenservice in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het nieuwe gebouw biedt een groot onderdelenmagazijn, een trainingscentrum, kantoren en showrooms.

De nieuwe locatie van Pöttinger in Valparaiso, Indiana (VS) werd op 21 februari 2024 geopend door directieleden. Van links naar rechts: TC Truesdell (directeur marketing en communicatie global), Klaus Pöttinger (eigenaar-directeur), Andrew Brown (general manager Noord-Amerika), Gregor Dietachmayr (directeur sales en marketing) en Stefan Amering (area sales manager Northamerica & Asia.

De nieuwe locatie van Pöttinger in Valparaiso, Indiana (VS) werd op 21 februari 2024 geopend door directieleden. Van links naar rechts: TC Truesdell (directeur marketing en communicatie global), Klaus Pöttinger (eigenaar-directeur), Andrew Brown (general manager Noord-Amerika), Gregor Dietachmayr (directeur sales en marketing) en Stefan Amering (area sales manager North America & Asia).

Verkooppotentieel voor Mergento-bandhark

Afgelopen jaar behaalde de Oostenrijkse machinefabrikant een omzet van ongeveer 40 miljoen dollar in Noord-Amerika. Maaiers, schudders, harken en compacte schijveneggen vormen het grootste deel van de omzet van Pöttinger in de VS. Er ligt nog veel verkooppotentieel voor de Mergento-bandhark in Noord-Amerika. Het doel van de machinefabrikant is om de service, de onderdelenvoorziening en het dealernetwerk in heel Noord-Amerika verder uit te breiden.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Gregor Dietachmayr (Pöttinger): ‘Machines worden niet goedkoper’

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin