fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen heeft dit voorjaar een dubbel telescopische veegband gebouwd. De veegband heeft een in de breedte uitschuifbaar frame. Een vast frame is optie. - Foto's: Martin Smits

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar zijn eerste prototype van een dubbele telescopische veegband gebouwd om in de stal voer aan te schuiven.

De dubbele veegband van LMB Beuving heeft een in de breedte uitschuifbaar frame. Een vast frame is optie, meldt het landbouwmechanisatiebedrijf.

Op de buitenkant van de banden gemeten is de breedte 2,35 meter. Bij de uitschuifbare versie zijn de banden per 10 centimeter in een pen-gatverbinding uit elkaar te schuiven. Dan is de breedte op de buitenkant gemeten maximaal 2,95 meter.

Driepuntsmontage, Euro-koppeling of Accordbok

Naar keuze wordt de schuifband geleverd voor driepuntsmontage, montage met een Euro-koppeling (voorlader) of met een Accordbok. Zowel voor- als achteruitrijdend is de veegband goed te gebruiken en je kunt snel afkoppelen zonder steunpoten. Hydrauliek ontbreekt, waardoor aan- of afkoppelen van slangen niet aan de orde is.

De assen roteren in robuuste lagers. De lagers zijn afgeschermd om inregenen te voorkomen wanneer de veegband buiten staat.

Lees verder onder de video

Prijs dubbele veegband nog niet bekend

LMB Beuving heeft de prijs voor de dubbele telescopische veegband nog niet bekendgemaakt. Na het bouwen van prototypes zal het bedrijf de prijsstelling bekijken als het een groter aantal gaat construeren.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Bieten ontstenen, wassen en snijden met de Elephant Beet Washer

Het Ierse Cross Agricultural Engineering bouwt onder andere bietenwassers en -snijders. Eén van de producten die het bedrijf aanbiedt is de...
Beheer
WP Admin