fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Jarno Hofsteenge

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger bij een landbouwmechanisatiebedrijf maar is van huis uit monteur. Hij sleutelt graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar uit 1992. "Ik heb er een fronthef en -aftakas opgebouwd, gps en grote wielen. Zo is-ie weer mooi bij de tijd." - Foto: Andrea van Schaik

TREKKER-lezer Jarno Hofsteenge is in het dagelijks leven vertegenwoordiger. In zijn vrije tijd werkt hij als zzp-loonwerker met een perswikkelcombinatie en sleutelt hij graag aan zijn Deutz-Fahr Agrostar uit 1992.

Jarno Hofsteenge werkt als vertegenwoordiger bij Kort Landbouwmechanisatie in Zwiggelte (Dr.). In zijn vrije tijd werkt hij als hobbyloonwerker. Daarvoor gebruikt hij een perswikkelcombinatie. “Als daar vraag naar is, zijn veel boeren druk op het land en is het toch wat rustiger bij Kort.”

Je ‘echte’ baan is vertegenwoordiger bij Kort Landbouwmechanisatie. Wat doe je daar precies?

“Mijn taak is de verkoop van eigenlijk alles wat we leveren. Maar het speerpunt ligt bij de trekkers en oogtmachines, en bij gps.”

Heb je altijd al een commerciële inslag gehad?

“Nou, eigenlijk ben ik de verkoop ingerold. Van huis uit heb ik een technische interesse. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf, waar mijn vader vooral het vee deed en ik de mechanisatie. Eerst heb ik een opleiding tot landbouwmonteur gedaan, maar ik zag mezelf niet mijn hele leven onder trekkers liggen. Dus daarna heb ik Agrotechniek gedaan in Dronten (Fl.).”

Maar bij Kort heb je eerst ook nog gesleuteld?

“Klopt, en als monteur kreeg ik al vlot veel te maken met precisielandbouw, zoals gps opbouwen en storingen verhelpen. Van daaruit ben ik gevraagd om de verkoop te gaan doen en dat bevalt goed.”

Dus het sleutelen is voorgoed verleden tijd?

“Doe ik ook nog wel. Ik steek weleens een helpende hand toe bij een kameraad, die als zzp’er monteur is. Dat zie ik meer als hobby.”

En als andere hobby heb je ook nog een tweede baan, want je hebt een loonwerkbedrijf?

“Jawel, maar dat is echt ernaast. Mijn hoofdbaan is al een 40-urige werkweek. Voor het loonwerk heb ik een perswikkelcombinatie. Dat doe ik in mijn vrije tijd of op snipperdagen. Als daar vraag naar is, zijn veel boeren druk op het land en is het toch wat rustiger bij Kort.”

Voor je werk zit je tussen de New Holland-trekkers, maar op de foto zie ik een Deutz-Fahr. Een bijzondere liefde?

“Het is een Deutz-Fahr Agrostar uit 1992. Toen een populaire trekker, maar je ziet ze niet heel veel meer. Ik heb hem helemaal netjes gemaakt. Ik heb er een fronthef en -aftakas opgebouwd, gps uiteraard, en grote wielen. Zo is-ie weer mooi bij de tijd.”

Auteur: Eric Wientjes

Ben je op zoek naar een gebruikte Deutz-Fahr Agrostar? Kijk op Traktorpool

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Robert Eisses

TREKKER-lezer Robert Eisses heeft drie bedrijven in de landbouwtechniek en is al sinds zijn 27e gespecialiseerd in het merk Fendt. Hij...
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Dion Filius

TREKKER-lezer Dion Filius is mede-eigenaar van een mechanisatiebedrijf. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan een Inter 833-smalspoortrekker.
Afbeelding artikel

​Lezer van de maand: Michiel Drummen

TREKKER-lezer en akkerbouwer Michiel Drummen heeft drie New Holland-trekkers, een Renault en zijn grote liefde: een Unimog U 1000 uit 1977.
Beheer
WP Admin