fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg gaat de ploegen en rotorkopeggen van het merk Rabe importeren in Nederland en België. De Rabe-machines zijn een aanvulling naast de niet-kerende grondbewerkingsmachines van het merk Väderstad waarvan Homburg al importeur is. - Foto: Peter Roek

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.

Homburg Holland uit Stiens (Fr.) en Homburg Belgium uit Heist-op-den-Berg (B.) gaan ploegen en rotorkopeggen van het Duitse merk Rabe importeren in Nederland en België. Volgens Homburg sluiten deze machines van Rabe goed aan bij de niet-kerende grondbewerkingsmachines van het merk Väderstad, ook een merk dat Homburg invoert.

Rabe in Chinese handen

Rabe Agrartechnik bouwt in Bad Essen (regio Osnabrück) grondbewerkingsmachines. Het merk bestaat zo’n 130 jaar. In 2020 kampte Rabe met financiële problemen waarna het Chinese concern Zoomlion – bekend van bouwmachines – instapte als investeerder. Sinds 2020 is Rabe Agrartechnik GmbH een dochteronderneming van Zoomlion.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin