fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Argo France nieuwe importeur McCormick en Landini in België

Tot voor kort was het Nederlandse Argi verantwoordelijk voor de distributie van de merken van McCormick en Landini in België. Vanaf half januari is deze taak overgegaan naar Tracto Center België, dat laat weten het exclusieve importeurschap te hebben voor de merken van Argo Tractors. - Foto: Mark Pasveer

Argo France, de Franse tak van Argo Tractors, gaat de trekkers van Landini en McCormick verkopen in België. Daarvoor is Argo France een samenwerking aangegaan met Mortier Agri in Gistel (B.).

Argo Tractors, het moederbedrijf van onder andere Landini en McCormick, heeft het importeurschap in België sinds half januari 2024 veranderd. Argo France is hiervoor een samenwerking met Mortier Agri aangegaan en stichtte het bedrijf Tracto Center België. De bundeling betekent dat Tracto Center België de verkoop van nieuwe en gebruikte trekkers op zich neemt, evenals de onderdelenvoorziening en after-salesdiensten.

Meer in de markt investeren

In België worden jaarlijks zo’n 2.000 trekkers verkocht. Dit motiveerde de Franse dochteronderneming van Agro Tractors om meer in die markt te investeren. België kent 18 McCormick-dealers en 15 Landini-dealers. Agro France zal Tracto Center België gaan ondersteunen.

Voor het Nederlandse Argi, dat tot voorkort ook het importeurschap voor Argo Tractors in België had, betekent dit dat het importeurschap bij in België vervalt. Argi was niet bereikbaar voor een reactie.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin