fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kverneland start met verkoop rode bandharken

Eind juni 2023 werden de eerste rode Kverneland bandharken tentoongesteld. Volgens Kverneland was het destijds een eenmalige actie. - Foto's: Jacco van Erkelens

Machinebouwer Kverneland is gestart met de verkoop van ROC-bandharken onder eigen naam én kleur. Vicon toonde al een exemplaar in eigen kleuren op de Agritechnica.

ROC is sinds oktober 2021 eigendom van Kverneland. Voor beide merken zijn drie verschillende modellen verkrijgbaar. Voor Vicon zijn dat de ROC RS 730, ROC RS 1000 en de ROC RS 380 front bandhark. Kverneland levert dezelfde modellen als ROC 1038s (front), ROC 1073 S en de ROC RS 1000, waarvan de eerste twee modellen in de kleur van Kverneland gespoten zijn.

Update van ROC-bandhark

De Italiaanse fabrikant ROC maakt sinds eind 2021 deel uit van de Kverneland/Kubota Group. Als gevolg van deze overname heeft de ROC-bandhark een update gekregen voor het werken onder Nederlandse weersomstandigheden.

De machine sluit aan bij het bestaande leveringsprogramma van machinebouwer Kverneland. Deze overname past ook prima in de strategie van Kubota Corporation, sinds tien jaar het moederbedrijf van Kverneland, om uit te groeien tot een full-liner in de agrarische sector.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Ploeger CM 4240-bandhark

De Ploeger CM 4240 zelfrijdende bandhark heeft twee pick-ups van elk 5 meter breed, die voor de wielen harken. Een imposante...
Afbeelding artikel

Instapmodel R8-bandhark van Reiter

De Oostenrijkse machinefabrikant Reiter komt met de R8-bandhark. Zoals de fabrikant zelf zegt: een betaalbaar instapmodel voor de boer.
Afbeelding artikel

ROC-bandhark nu wél geschikt voor Nederlands gras

De Italiaanse machinefabrikant ROC is bekend van zijn robuuste bandharken. Eerder bleek de techniek echter ongeschikt voor het korte gras dat...
Beheer
WP Admin